5 hiba, amit sose kövess el tampon használatakor

Forrás: Thinkstock -
tampon menstruáció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A menstruáció szívás, a vele járó tampon használata még inkább. Mégis, ha már így hozta a sors, hogy a nőket minden hónapban érinti ez az állapot, legalább legyünk óvatosak, és ne kövessünk el szarvashibákat!

Kézmosás nélkül

A tampon felhelyezése előtt is moss kezet, hiszen magad sem emlékezhetsz, mikhez nyúltál hozzá azelőtt, és te sem akarhatod, hogy fertőzések kerüljenek a hüvelyedbe.

Egyszer cserélsz

A sok munka és rohanás közepette teljesen elfeledkezel a tamponodról? Ha kívülről látható jelei nincsenek is, belül nagy kárt tud okozni. A baktériumok és a toxikus sokk szindróma veszélyét növeli, ha 4-8 óránként nem cseréled ki a tamponodat!

Forrás: Thinkstock

Nem csúszik mélyre

Az alacsonyra felhelyezett tampon nagyon kényelmetlen…

A lepisilt tampon esete

Habár minden pisilés után nem kell tampont cserélni, arra ildomos odafigyelni, hogy ne érje vizelet a kilógó madzagot. Ugyanez vonatkozik a székletre is. Elég kellemetlen érzést okozhat mindkettő.

Elfelejtődik

Kivel nem fordult még elő, hogy szimplán elfeledkezett arról, hogy kivegye a tampont? A test ennek ellenére kellemetlen szag formájában jelez, és ujjal is kitapintható a bent felejtett tampon.

Tudtad, hogy a magyar nők katonatiszt módjára fizetik a vaginaadót? ITT elolvashatod, hogy miért!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.