dominancia szexi harminc férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az emberek a harmincas éveik közepén járó, magasabb és maszkulin vonásokkal rendelkező férfiakat érzékelik a leginkább dominánsnak – derül ki egy friss kutatásból.

„Fontos megérteni, mi befolyásolja a dominancia érzékelését, mivel a férfi arcvonásokon tükröződő dominancia többféle következménnyel jár együtt a társas kapcsolatokban. Mégpedig a tinédzser fiúk szexuális aktivitásától kezdve hatással van még a hadseregben betöltött tisztsége is” – fogalmazott a kutatást vezető Carlota Batres, a skót Szent András Egyetem munkatársa.

– tette hozzá Batres.

Forrás: Thinkstock

A domináns külső ráadásul a színészeket is hozzásegíti az ilyen szerepek megkapásához. A szerzők Channing Tatum nevét említették példaként, aki 185 centiméter magas és 35 éves.

A tudósok a kísérlet során apróbb változtatásokat eszközöltek férfiak fotóin, majd önként jelentkezőket kértek meg, hogy mondják el, mit gondolnak az illetőkről.

Amikor a 25 éves férfiakat 7-8 centiméterrel magasabbá, egy évtizeddel idősebbé vagy férfiasabbá varázsolták, a megkérdezettek azt mondták róluk, hogy dominánsabbnak látják őket.

„A magas férfiak félelmetesebb ellenfelek, ráadásul az erejük 35 éves korukig csak nő” – magyarázta David Perrett, a labor munkatársa. Az eredmények a Perception című szaklapban jelentek meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.