A pasid is lebukott a meghackelt szextárskeresővel? Így vedd elő otthon!

társkereső hűtlenség Ashley Madison
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, csaknem 37 milliónyi hűtlenkedő adatai, neve, címe, telefonszáma, hitelkártyaszáma és szexuális fantáziája került ki az internetre, miután júliusban meghackelték a világ legnagyobb, házasságtörésre szakosodott társkereső oldalát.

Úgy tudni, az "áldozatok" között magyar felhasználók is lehetnek, így felmerül a kérdés, mit tegyen az ember lánya, ha az általa szeretett férfi is a nyíltan a megcsalásra csábító oldalon kereste a boldogságot. A Life.hu Deáki Tímea párterapeuta segítségével vette végig a lehetőségeket.

Forrás: Thinkstock

Az Origo cikke szerint harminchétmillió ember bánja, hogy valaha is regisztrált a hűtlen házastársak társkeresőjére. Úgy tudni, az Ashley Madison felhasználóinak adatai csak nemrég szivárogtak ki az internetre, de már most többen lebuktak, köztük egy floridai államügyész és egy keresztény értékeket hirdető valóságshow-sztár. Ketten pedig öngyilkosságot követtek el.

!

Mára több adatbázis is kering a regisztrált tagok e-mail címeivel, adataival és tranzakcióival. Bár eredetileg csak a sötét weben lehetett megtalálni, mára már a torrentoldalakon is megjelent, így egy kis kereséssel bárki hozzáférhet.

Egyelőre senki nem tudja, hogyan kerültek fel a felhasználók adatai az internetre, a cég azt sem zárja ki, hogy belülről törte fel valaki a rendszert. Alapvetően három adatbázis lett nyilvános: a legnagyobb a felhasználók profilnevét, címét és születési idejét tartalmazza, valamint azt is, mik a szexuális preferenciáik. A másodikon a hitelkártyák utolsó négy száma szerepel, de azt több biztonsági szakértő is leszögezte, hogy ez nem elég ahhoz, hogy internetes tolvajok pénzt vegyenek le a számlákról.

A nyilvánosság számára leginkább a harmadik adatbázis az érdekes, ezen a bejelentkezéshez használt e-mail címek vannak. Rengeteg közülük a kormányzati, valamint céges cím. Ez utóbbi már csak azért sem meglepő, mert kevés házas ember adná meg az otthoni elérhetőségét, ha meg akar valakit csalni - írja az Origo.

Deáki Tímea szerint is vannak helyzetek, amikor otthon nem minden kerek, de bizonyos érdekek okán nem akar az egyik fél kilépni a kapcsolatból, így inkább a félrelépés mellett dönt. A hűtlenség nem szép dolog, de mint a fenti helyzet is mutatja, nem új keletű dologról beszélünk.

A félrelépés egyidős az emberiséggel.

"A kifejezetten hűtlenségre csábító oldalakra regisztráló, egyébként kapcsolatban lévő emberek zöme a biztonságos félrelépés ígérete okán adja meg az adatait, és várja a jelentkezőket. Joggal feltételezhető, hogy az ott lévő emberek mindegyike hasonló cipőben jár, vagyis nem kell magyarázkodni, nem kell óriási energiát beletenni a kapcsolatépítésbe, és persze nem kell attól tartani, hogy otthon majd borul a biztonságosnak hitt kapcsolat. Borítékolható, hogy a hűtlenségi oldalakon fent lévő emberek egyike sem szeretné kitenni magát a félrelépés okozta botránynak. Mivel ott vélelmezhetően mindenki ilyen ember, egy úgynevezett véd- és dacszövetség kialakulásában bíznak a regisztrálók" - véli a szakértő.

"Tehát a nem teljesen jól működő házasságban vagy tartós kapcsolatban lévőknek ez lehet az egyik motivációja. A nem kapcsolatban élők indíttatása, lehet, első pillantásra meglepő, de tulajdonképpen nem az. Az ő motivációjuk szintén a biztonság keresése ebben a nem tiszta játékban. Ők valószínűleg nem is akarnak tartós viszonyt, így viszont a kapcsolatukat egyébként felrúgni nem akaró megcsalók hosszú távon nem is jelentenek számukra veszélyt.

Forrás: Thinkstock

Párterapeutánk szerint nem elképzelhetetlen, hogy valamelyik magyar ember kerül szembe azzal, hogy a társa ezen az oldalon keresett partnert a félrelépéshez. Főleg mert a felület kezelői magyarul is elérhetővé tették az oldalt, és mert igen nagy az aktív felhasználóik száma.

"A megcsalás feltételezése önmagában is fájó dolog. Ha kiderül, hogy valahogy ez be is következett, a tény fontosabb lesz a módnál. Érdekes persze, hogyan történt, milyen úton talált partnerre a megcsaló, de a szenvedő félnek fontosabb a miért kérdése" - állítja Deáki Tímea.

Az biztos, hogy két ember kell a jó és a rossz kapcsolathoz is.

"Az arányokon lehet vitatkozni, de az biztos, hogy minden megcsalás valamifajta elfojtás, vagy ki nem beszélt probléma következménye. A megcsalás kiderülése után az az első kérdés, hogy akarnak-e még valamit egymástól a pár tagjai. Van, aki ezek után hallani sem szeretne a párjáról, de van, aki egy-egy félrelépéssel még ki tud egyezni, ha az érdekei, lehetőségei úgy kívánják. Ez minden esetben azon a két emberen múlik, akik átélték a megcsaló-megcsalt szerepet.

Így nem lehet egyértelmű megoldási stratégiákkal előhozakodni, mert mindegyik az adott szituációtól függő dolog. Mégis, ami biztosan fontos egy ilyen eset után, az az, hogy a felek leülnek, és kiderítik, hogy hol csúszott el a dolog. A megcsalót mi késztette erre, vissza akar-e találni, és a megcsalt erre nyitott-e...

Az biztos azonban, hogy a megcsalás utáni béke csak akkor marad meg, ha beköltözik a kapcsolatba a hosszú távú őszinteség azzal, hogy a felek egyúttal arra is képesek lesznek, hogy nem feszegetik a múltat. Ez az egyik legnehezebb része a dolognak. Akinek ugyanis megbocsátottak, de rendre emlékeztetik a tévedésére, előbb vagy utóbb újra elmegy, hogy keressen magának egy nyugodt helyet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.