Nem tudsz aludni? 4 tuti módszer, és jön az álommanó

Forrás: Thinkstock -
módszer alvás felnőtt tipp álom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába vetsz be minden lehetséges eddig ismert módszert, egyszerűen nem jön álom a szemedre? Kövesd tippjeinket, és nem kell bárányokat számolnod.

Lazítsd el az izmaidat!

Mielőtt lefekszel aludni, nyújtsd meg az izmaidat, ahogy egy edzés után tennéd, csak épp fekvő pozícióban. Elég 5 másodperc minden izomcsoportnak. Kezdd a lábfejeddel, és haladj a fejedig. Ha végeztél, feküdj olyan pózban, ahogy a strandon, és gondold azt, hogy süt rád a nap, naptej illat vesz körül, a víz hullámzik, és hoppá, máris elaludtál.

Forrás: Thinkstock

Csinálj egy alvás segítő turmixot!

Semmiképp se egyél lefekvés előtt, de egy fincsi smoothie belefér. Turmixolj össze görög joghurtot mandulatejjel, és tegyél bele egy kis fahéjat. Ezekben mind olyan dolgok találhatóak, amelyek segítenek elaludni.

Tedd le a telefont!

Egészen biztos, hogy már nem először hallod, hogy kapcsold ki a laptopot és tedd el a közvetlen közeledből a telefonodat. Az ezeken olvasott hírek, üzenetek felzaklathatnak vagy izgatott állapotba kerülhetsz tőlük.

Indulhat a jógalégzés!

Ha nem is jógázol, legalább sajátíts el néhány légzéstechnikát, és vesd be őket alvás előtt. Megnyugszol tőle, és nem fogsz forgolódni az ágyban.

A Pszichológus Pasi: Mindennapi vámpírizmus – akik ellen a kereszt sem védhttp://www.life.hu/drlife/20151008-energiavampirok-mindenhol-vannak-az-eletunkben-is-vedjuk-magunkat-ellenuk.htmlGyerekként sok vámpír legendát olvastam. Érdekesnek, elgondolkodtatónak találtam őket, és persze elbűvölt a dolog misztikuma. Édesanyám persze rendre emlékeztetett, hogy vámpírok a valóságban nem léteznek – persze nem hittem neki. Aztán kiderült, hogy valahol mindkettőnknek igaza van. Dr. Life--Akár egy falat kenyér, annyira hiányzik a lelkünknek a nyugalom – a lelki karbantartás jó szokásunkká válhat!http://www.life.hu/drlife/20151009-lelki-egeszseg-vilagnapja-foglalkozzunk-magunkkal-fontosabb-mint-hinnenk-szakerto.htmlA lelki egészség világnapját 1992 óta ünneplik minden évben, október 10-én a Lelki Egészség Világszövetsége kezdeményezésének eredményeképpen. A világnap célja a pszichológiai problémákkal élőkkel szembeni előítéletek elleni harc és lelkünkre való odafigyelés fontosságának tudatosítása. A Life.hu szakértője olyan technikákat is ajánl, amelyek a lelkünket illetően csodákra képesek! Dr. LifeHang alapján ismeri fel a Parkinson-kórt egy magyar algoritmushttp://www.life.hu/drlife/20151009-hang-alapjan-ismeri-fel-a-parkinson-kort-egy-magyar-algoritmus.htmlA beszélő hangja alapján a Parkinson-kór felismerésére alkalmas algoritmust fejlesztettek ki a Szegedi Tudományegyetem kutatói egy nemzetközi beszédtechnológiai versenyre. Dr. Life--Gáspár Győző üzent Lázár Bencének: "Sajnos édesanyámnak is ilyen betegsége volt"http://www.life.hu/drlife/20151007-gaspar-gyozo-egyutterzeset-fejezte-ki-a-leukemiaval-kuzdo-lazar-bencenek.htmlA 24 éves focistánál nemrég diagnosztizáltak leukémiát. A betegsége nyilvánosságra kerülése óta rengeteg sztár, sportoló és rajongó üzent a fiatal fiúnak, a támogatásukról biztosítva őt. Dr. Life--Így néz ki egy 21. századi szülőszoba 3D-benhttp://www.life.hu/drlife/hirdetes/20151009-igy-nez-ki-egy-21-szazadi-szuloszoba-3d-ben.htmlA Róbert Károly Magánkórházban található a legkomplettebben felszerelt szülőszoba együttes az országban. Ezek azok a körülmények, amelyek között jó lenne világra hozni a gyermekét minden mai nőnek. HirdetésElőzd meg a csendes gyilkost!http://www.life.hu/drlife/20151008-mehnyakrakszures-sokszor-eletet-menthet.htmlA méhnyakszűrés fontosságát nem lehet eleget hangsúlyozni. Csupán évi egy fájdalommentes vizsgálat szó szerint életet menthet. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.