5+1 jel, ami arra utal, hogy "kissé" rosszul viseled a szakítást

Forrás: Thinkstock -
bánat barát szakítás kapcsolat segítség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vége. Végleg. Alig bírod kiheverni, fáj, ha felkelsz, ha élsz és létezel. Pedig magaddal szúrsz ki, ha rövid időn belül nem oldod meg a problémát. 

1. Elhanyagolod a barátaidat – folyamatosan rajtad ül a világ fájdalma, sajnálod magad és nem vagy kíváncsi másokra. A totális magány érzet és a begubózás elkerülésének érdekében éppen ellenkezőleg kellene viselkedned és őszintén megbeszélni másokkal a problémádat!

Forrás: Thinkstock

2. Nem állsz le a kutatással – naponta többször is lecsekkolod az exed Facebook és Instagram profilját. Nincs azzal baj, ha kíváncsi vagy, de legalább húzz egy képzeletbeli határt azt illetően, hogy hányszor nézed meg egy nap a közösségi profiljait, más különben rögeszméddé válhat. Mi még a jó megoldás? Blokkold a profilját.

3. Körbeveszed magad az emlékekkel – legjobb, ha megszabadulsz (akár véglegesen) az összes dologtól, ami rá emlékeztet. Nem lesz jobb a lelkednek, ha a tőle kapott plüssállattal alszol. Ha nem tudsz megválni a közös emlékektől, tedd el egy másik helyiségben lévő dobozba, viszonylag messze tőled.

Forrás: Thinkstock

4. Folyamatosan pörgeted magad előtt a történteket – milyen jó volt elaludni a karjai között esténként, átölelni, közös programokat szervezni vele. Tedd tisztába magadban a dolgokat: szakítottatok, gyászold meg a kapcsolatot, de ott érjen véget a történet! Ha egy hónap múlva sincs változás, csinálj egy listát arról, hogy miért szakítottatok, így tudatosíthatod magadban még inkább a dolgot.

5. Hagyod, hogy hasson rád – a visszatáncolás mindig ott lebeg a levegőben egy szakítás után. Ha a kapcsolat mérgező volt, ne hagyd magad újra belerángatni, hiszen bőven kijutott már nektek a drámából.

Forrás: Thinkstock

+1 Hetek óta siratod – a szélesőségek határozzák meg napjaidat, túl keveset alszol és alig eszel, miközben folyamatosan sírsz. Ez nem állapot hosszútávon, rángasd ki magad belőle, a 4-6 hétnél tovább tartó szakítás miatti gyász nem csak neked egészségtelen, de a környezetedre is rányomja a bélyegét. Nem lehet varázsütésre eltüntetni a fájdalmat, de ha nem boldogulsz, érdemes szakemberhez fordulnod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.