Genetikai rendellenesség miatt hízott 25 kilósra a másfél éves óriásbébi

Forrás: Northfoto -
betegség étvágy genetikai rendellenesség hízás evés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre rájöttek, hogy mi okozza a világ legkövérebb babájának abnormális súlyát. 

Aliya Saleemről már korábban is írt a Life.hu: a most 18 hónapos indiai kislány néhány hónappal ezelőtt az egész világ figyelmét magára vonta, hála egy róla készült, Youtube-ra feltöltött videónak.

Aliya és édesapja Forrás: Northfoto

A csöppség, aki jelenlegi súlya szerint már nagyjából 25 kilót nyom, szülei hiába vitték orvoshoz a kislányt, nem tudták megmondani a pontos okát csillapíthatatlan étvágyának. Egészen mostanáig.

Dr. Bhavya Kumar szerint Aliyának egy ritka genetikai betegsége, úgynevezett Prader Willi szindrómája van, amely a falánkságon túl tanulási nehézségeket, és abnormális növekedést okozhat - írja a Dail Mail. Aliya nővére, Simran is hasonló betegségben szenvedhetett: a kislány agyvérzésben hunyt el, és a család szerint ő is túlzásba vitte az evést, ami genetikai kapcsolatra utalhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.