Szex? Érintés? Fájdalom? Mindent a péniszérzékenységről!

Forrás: Thinkstock -
pénisz hímvessző érzékenység
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A The Journal of Urology című szakfolyóiratban megjelent új kutatás azt mutatja, hogy nincs különbség a pénisz különböző stimulusokkal szembeni érzékenységét illetően a körülmetélt és a körülmetéletlen férfiak között.

Az eredmények ezen kívül azokat a korábbi kutatásokat is megcáfolják, amelyek arra utaltak, hogy az előbőr a legérzékenyebb, és ebből következően szexuálisan a legrelevánsabb része a férfi hímvesszőnek.

Forrás: Thinkstock

Amikor az Amerikai Gyermekorvos Akadémia és a Kanadai Gyermekorvos Szövetség nemrégiben felülvizsgálta a rutin újszülött kori körülmetélésre vonatkozó irányelveit, újra fellángolt a vita ebben a régóta vitatott témában. Az amerikai irányelvek az egészségügyi kimenetelekre összpontosítva, különösen a nemi betegségekkel szembeni védelmet, nem pedig elsősorban a pénisz érzékenységét figyelembe véve, támogatják a rutin körülmetélés gyakorlatát, a kanadai irányelvek viszont nem.

"Közvetlenül teszteltük, hogy a körülmetélés összefüggésben áll-e a pénisz érzékenységének csökkenésével – ennek érdekében az érintéses érzékelést, a fájdalmat, a hőérzékelést és hő okozta fájdalom küszöbét vizsgáltuk az alanyok hímvesszőjének több pontján is egy olyan csoportban, amelynek tagjait újszülött korukban körülmetélték, valamint egy olyanban, melynek tagjait nem metélték körül" - magyarázta a tanulmány vezető szerzője, Jennifer Bossio, az ontariói Queen's Egyetem munkatársa

"Kutatásunk azt mutatja, hogy az újszülött kori körülmetélés nem áll összefüggésben a pénisz érzékenységének változásaival, és előzetes bizonyítékkal szolgál arra, hogy az előbőr nem a legérzékenyebb része a hímvesszőnek."

Forrás: Thinkstock

A kutatók azt is hozzátették, hogy a kutatás metodológiája és eredményei korábbi kutatásokra építenek, és arra utalnak, hogy ha a szexuális működés kapcsolatban áll a körülmetélés állapotával, ez a kapcsolat valószínűleg nem az újszülött kori körülmetélésből eredő csökkent péniszérzékenység következménye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.