6 inspiráló ember, akik súlyos bőrhibájuk ellenére is tökéletesen érzik magukat

motiváció inspiráció szépséghiba internet bőrhiba Instagram
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fiatalok, egészségesek és szépek – csak nem a társadalmi normák szerint néznek ki. Kevesebbek ettől? Dehogy, sőt, milliókat motiválnak és hasonló kinézetű sorstársaikat ösztönözik arra, hogy büszkén vállalják tökéletlenségüket.

Ciera Swaringen

Egy bátor tinédzser úgy döntött, hogy a közösségi média erejét használva mutatja meg: nem tört össze a lelke nem hétköznapi kinézete miatt. A fiatal Ciera Swaringen testét egy veleszületett ritka bőrbetegség miatt rengeteg festékes anyajegy borítja.

Ciera Swaringen Forrás: Instagram/c.swaringen

Emlékszem, amikor egyszer az iskolabuszon foltos kutyának csúfoltak. Nem igazán volt önbizalmam.

Paige Billiot

2016 áprilisában egy fotózás alkalmával a szép Paige Billiot egyáltalán nem takargatta az arcát nagy részben borító tűzfoltot. A 23 éves amerikai színésznő és rendező szintén figyelemfelkeltésnek szánta tettét, hiszen elmondása szerint tűzfoltja még sosem gátolta meg őt az álmaiban. A karakteres arcú Paige sorstársai képét gyűjti össze Flawless Affect névre keresztelt blogján, hogy ily módon vessen véget a megbélyegzésnek.

Paige Billiot Forrás: Instagram/flawless_affect

Giorgia Lanuzza

A 24 éves lány több mint egy évtizede tűri, hogy az emberek megbámulják és kortársai gúnyolják kinézete miatt. Giorgia 13 éves kora óta szenved a testét 97 százalékban beborító súlyos és fájdalmas pikkelysömöre miatt. A fiatal lány

eleinte még saját tükörképétől is félt,

ám idővel elfogadta „adottságát”, félrerakta szégyenérzetét, és azóta büszkén pózol, hogy ezzel is erőt adjon azoknak, akik hasonló cipőben járnak. Mindennap arra törekszik, hogy az emberek ne higgyék, hogy a pikkelysömör fertőző betegség.

Giorgia Lanuzza Forrás: Facebook/Giorgia Lanuzza

Redditor Mneneon

Redditor Mneneon, a New York-i egyetemista egy képzeletbeli világtérképet rajzolt a karjára. Ahelyett, hogy eltakarta volna a kezét borító vörös foltokat, ő inkább viccet csinált belőlük, és saját szigeteket hozott létre. Képei már körbejárták a világot. A srác egyedi ötlete állítólag abból fakad, hogy sosem vörös foltokat látott a karján, hanem szigeteket és a tengereket. Annak ellenére, hogy szívesen rajzolta meg saját térképét, nem biztos abban, hogy tetoválás formájában örökre magára varratná a vonalakat.

Redditor Mneneon Forrás: reddit.com

Harley Dabbs

Ennek a lánynak igencsak nehéz volt az élete, miután kétéves korában a testének 85 százaléka (!) összeégett a házukban keletkezett tűz miatt. Annak ellenére, hogy borzalmas sérüléseket szerzett, szülei szembeszálltak az orvosokkal, akik csak két százalékot adtak a lánynak a túlélésre.

Harley tinédzserkorára depressziós lett, és öngyilkossági gondolatai voltak.

Végül leszámolt démonaival, és eldöntötte, hogy a szépséghibával élő nők első számú motiválója lesz, személyes átváltozását pedig egy főnix tetoválással ünnepelte.

Harley Dabbs Forrás: Instagram/harleydearest

Cassandra Naud

A szórakoztatóipar kegyetlen és könyörtelen lehet, hiszen a fizikailag tökéletes emberek is sokszor alig tudnak labdába rúgni az éles versenyben. Cassandra Naud meg akarja törni a sztereotípiákat! A lány arcán lévő, szemmel láthatóan nagy naevus anyajegye annyira szembetűnő, hogy gyakran leszólják vagy leszólítják miatta. Gyermekkorában szó esett arról, hogy anyajegye műtéttel eltávolítható, ám az orvosok annyira veszélyesnek tartották a beavatkozást, hogy inkább nem vállalkoztak rá. Cassandra ahelyett, hogy szégyellné, a mai napig úgy gondol bőrhibájára, mintha az egy különleges jel lenne, amely megkülönbözteti őt másoktól.

Cassandra Naud Forrás: Instagram/cassandranaud

5 inspiráló Down-szindrómás, aki nem adta fel az álmát!

A Down-szindróma világnapja alkalmából úgy gondoltuk, ezúttal teret adunk azoknak az érintetteknek is, akik betegségükre fittyet hányva építettek karriert, és lettek egy ország vagy világ kedvencei. Lássuk őket!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.