Meghalt a 15 éves fiú, aki egy öregember testében élt

Forrás: NORTHFOTO -
öregember betegség halál gén fiatal fiú Hutchinson-Gilford szindróma fiú India
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orvosok csodának tartják, hogy Nihal Bitla megérte a 15. születésnapját, hiszen alig pár évet jósoltak neki orvosai.

A Mumbaiban élő fiú egy nagyon ritka betegséggel, a Hutchinson-Gilford szindrómával küzdött. Bitlat kedden érte el a végzet, amikor a nagy hőségben annyira kiszáradt, hogy már nem tudták megmenteni az életét.

Forrás: NORTHFOTO

A betegségét egy hibás gén okozta, amelynek kapcsán a gyerekek nyolcszor gyorsabban öregszenek és általában tizenévesen halnak meg. Születéskor még egészségesnek tűnik a csecsemő, de az első életévben már jelentkeznek a tünetek, bőrelváltozások, hajhullás. A Hutchinson-Gilford szindrómában szenvedők testsúlya és testmagassága is nagyon alacsony. Legtöbbször érelmeszesedésben, szívbetegségben, stroke-ban halnak meg – írja a BBC.

Sosem felejtett el mosolyogni

Nihal Bitla súlya mindössze 12,5 kilogramm volt, magassága 1,2 méter. A fiú sosem adta fel pozitív életszemléletét és számtalan jótékonysági eseményen vett részt. Próbált minél többet segíteni indiai sorstársain, akik szintén ebben a furcsa szindrómában szenvednek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.