Így veheted rá a pasit, hogy gumit húzzon - Te is élvezni fogod!

Forrás: Dreamstime -
pornó szex kutatás védekezés óvszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közös pornónézésre fel! Azok a férfiak ugyanis, akik olyan pornót néznek, amelyben az óvszer is feltűnik, maguk is jó eséllyel húznak gumit.

A Columbia Egyetem munkatársának, Eric Schrimshaw-nak kutatása az első, ami az erőteljes, direkt szexuális tartalmakban bemutatott óvszerhasználatot a tényleges óvszerhasználattal veti össze.

A szakember szerint semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a pornófogyasztás káros hatással volna az egészségre, az azonban világosan kiderült, hogy a több szexuálisan explicit tartalmat fogyasztó férfiak lényegesen nagyobb valószínűséggel használnak óvszert, ahogyan azt a filmben is látták.

Forrás: Dreamstime

„Nem csak azok a férfiak használnak gyakrabban óvszert, akik önként néznek pornót, hanem azok is, akik a kutatás keretein belül, mintegy kényszerből néztek meg egy-egy szexfilmet. Rossz hír azonban, hogy azok a filmek, amelyekben óvszer nélküli szexet mutattak be, a többségre hasonló hatással voltak: szintén nem húztak gumit a behatoláshoz” – állapította meg Schrimshaw.

„Ezek az eredmények igen beszédesek, különösen, ha a HIV-prevencióról van szó. Az óvszer nélküli szex másolása olyasmi, amit a résztvevők maguk is beismertek: ha a filmen ilyesmit láttak, maguk is bátrabban vállaltak hasonló kockázatot. Nem csak a jó, hanem a rossz példa is terjed ezek szerint” – tette hozzá a szakember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.