Megfájdult a lábad séta közben? Komoly bajt jelezhet

Forrás: Dreamstime -
érszűkület szívderítő lábfájás fájdalom visszér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár gyakori tünet, lábfájdalommal mégis csak hónapok avagy évek múltán fordulnak csak orvoshoz a betegek. Pedig minél előbb kiderül a probléma, annál eredményesebben kezelhetők a fájdalmat kiváltó okok. 

Érszűkület

Nem csupán túlerőltetésre, ízületi kopásra vagy fájdalomra utalhat a vádli és a comb fájdalma. Ha ugyanis a fájdalom tartósan fennáll, ráadásul mindez

a végtag hidegségével, a bőr szárazságával, hámlásával, avagy a lábujjak és a sarkak elszíneződésével társul,

akár érszűkületre is gyanakodhat a beteg – különösen, ha idős, cukorbeteg, dohányzik, avagy valamilyen szív- és érrendszeri problémával küzd, vagy már előfordult a családjában.

Forrás: Dreamstime

Visszér

Az érszűkülethez hasonlóan a visszér is járhat lábfájdalommal. A probléma sokszor jellegzetes panaszokkal jár, mint

a látható apró hajszálerek, a kitüremkedő, kacskaringós erek,

a nehézlábérzést vagy a lábgörcsöket azonban kezdetben a megnőtt vénás nyomás is okozhatja, amely ilyenkor még nem jár sem a visszérbillentyűk elégtelenségével, sem a felületes visszerek kórosan nagy tágulatával.

Forrás: Dreamstime

Az érszűkület és a visszér közti különbségekről és a többi, velük kapcsolatos megdöbbentő adatokról bővebben a Szívderítő.hu-n olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.