"Akkor vagy igazán szabad egy párkapcsolatban, amikor nincsenek elvárások a partnered részéről"

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat minőségi idő megértés megfelelési kényszer szerelem párkapcsolati szakértő összhang
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Maratonra is csak futással lehet felkészülni, a jó párkapcsolathoz pedig elengedhetetlen az együtt töltött minőségi idő.
A minőségi idő nem csupán fizikai közelséget jelent abból a kíváló okból, hogy egy helyen lakunk és közös hálószobában alszunk. A közös nyaralás sem sorolható ide, ahol ugyan karnyújtásnyira vagyunk egymástól a strandon, csak éppen lelkileg és érzelmileg vagyunk fényévekre a másiktól.
Forrás: Thinkstock

Találkoztam már olyan életbiztosítási ügynökkel, aki másfél órát ült a partnerével szemben, beszélt hozzá, de nem volt ott. A fizetését számolta, veszekedett az anyósával vagy mit tudom én, és közben egy „magnószalag" nyomta a dumát. Szerinted kötött üzletet? Párkapcsolatban is láttam már ehhez hasonlót. Persze azt csak filmeken...

Minthogy a jó beszélgetések záloga, hogy képes vagy ott lenni, ezért szentelj időt a párodra! Mindazon túl, hogy a neki szánt és együtt töltött minőségi idővel a szeretetedet fejezed ki, a legnagyobb ajándékot nyújtod át, életed korlátozott idejének egy darabját. És ha már ott vagy, hallgasd meg és értsd meg.
Ritka kincs a megértés. Ritkább mint az arany.

Forrás: Thinkstock

Akkor vagy igazán szabad egy párkapcsolatban, amikor nincsenek elvárások a partnered részéről.
Nem arról beszélek, hogy az emberek egymás kedvében járva ne változtatnának némely általuk is rossznak vélt szokásukon. Vagy ne hoznának olyan megállapodásokat, melyek segítik az életüket és azokat ne tartanák be. Az elvárásokról beszélek. Ha valaki az alapján tart értékesnek és az alapján ítél meg, hogy mennyire vagy képes és hajlandó megfelelni az általa felállított elvárás rendszernek, annak nem te kellesz, hanem a saját képmása. Egy klónra van szüksége, nem rád..

Forrás: Thinkstock
Az életben mindenhol megítélnek minket, megítélünk másokat. Elsősorban az első benyomás és a külsőségek alapján. Persze eldöntheted, hogy mennyire akarsz megfelelni ezeknek a társadalmi konvencióknak, de javaslom, hogy ne add fel az egyéniségedet. Ezt ne tedd! Viszont képzeld el a koszos körmű, zsíros hajú, kitaposott cipőjű szülészorvost, aki büdös és szatyrok lógnak a szeme alatt. Rábíznád a születendő gyermekedet? Lehet, hogy orvosunk egyénisége megkívánná az öklön lévő „ÜSS" és „ANYÁD" feliratú tetoválást, valamint a pezsgősüveg méretű, Jézust a kereszten ábrázoló fülbevalót, de sajnos tudomásul kell vennie, hogy így nem sok páciense lesz. Kénytelen tisztának lenni és bizalmat sugározni mindenfajta anyuka felé, aki a kórházba érkezik.
Mindent összevetve vannak élethelyzetek, amikor igazodnunk kell a környezetünkhöz. Ez még nem jelent megfelelési kényszert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.