Súlyos agyhártyagyulladás miatt kezelnek újabb fiatalt az intenzíven

Forrás: AFP/Science Photo Library -
betegség agyhártyagyulladás intenzív osztály
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Intenzív osztályra került az a fiatal, akit súlyos agyhártyagyulladás miatt szállították kórházba. A 20 éves fiú állapota nagyon kritikus, egyelőre azt sem tudni, hogy életben marad-e.

Múlt héten egy fiatal gimnazista belehalt a súlyos agyhártyagyulladásba, most pedig egy újabb fiú került kórházba a fertőzés miatt. A 20 éves fiú állapota nagyon súlyos, az intenzív osztályon kezelik, de egyelőre nem tudni, hogy életben marad-e.

Agyhártyagyulladás miatt kezelnek egy fiatalt - Képünk illusztráció Forrás: AFP/Science Photo Library

Az is kérdés, hogy ha túléli a fertőzést, lesznek-e maradandó károsodásai. Jelenleg még altatásban van a fiú, és lélegeztetik is az Egyesített Szent István és Szent László Kórház intenzív osztályán. Az osztályvezető főorvos az M1 aktuális csatorna hétfő esti híradójában elmondta, még mindig zajlik a beteg szervezetében a gyulladásos folyamat, de azt sajnos nem tudni, mikor és milyen irányba fog változni az állapota.

Ha ezeket a tüneteket tapasztalod, azonnal fordulj orvoshoz

A fertőző agyhártyagyulladás tünetei közé tartozik a csillapíthatatlan fejfájás, folytonos hányinger és igen magas, 39-40 fokos láz. Ezek tapasztalása esetén rögtön orvoshoz kell fordulni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.