Életmentő műtéten esett át Végvári Ádám, Neoton Família frontembere

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
Végvári Ádám Neoton Família
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Neoton Família népszerű frontembere, Végvári Ádám már másodszor menekült meg a halál torkából. A 65 éves zenésznek egy hajszálon múlt az élete, vakbélgyulladása volt és azonnal operálni kellett.

A gitáros éppen síelni készült, de fájt a hasa és felesége unszolására, az indulás előtt nézette meg magát az orvossal, aki haladéktalanul a műtőbe parancsolta. Amennyiben ugyanis a vakbél perforál, az halálos is lehet. Végvárinak már kedden fájdalmai voltak, de nem gondolta volna, hogy ebből komoly baj lehet - írja a Blikk.

Végvári Ádám Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Izomlázra, gyomorrontásra gyanakodtam, ám ahogy telt az idő, egyre erősebb volt a fájdalom. Gondoltam, majd elmúlik" - mesélte a kórházi ágyán a zenész. "Nyugtatgattam a feleségemet, akinek megígértem, ha hazajövünk a síelésből, elmegyek orvoshoz, de Ildikó ragaszkodott hozzá, hogy előbb vizsgáltassam meg magam. Ennek köszönhetem az életem!

A Neoton dalszerzőjét szerda éjjel vitték az Üllői úti 1. számú sürgősségi klinikára, ahol az ultrahang- és a CT-vizsgálat megállapította, azonnal meg kell műteni a vakbelét, hogy ne perforáljon. "Az utolsó pillanatban érkeztünk, én naív még azt, hittem, az orvosi vizsgálat után hazaengednek és utazhatok Eplénybe síelni. Szerencse, hogy nem a sípályán ért utol a baj. A feleségem kedves erőszakosságának köszönhetem, hogy túléltem az esetet, amiért hálás vagyok" - magyarázta Ádám.

A zenész egyszer már majdnem belehalt egy korábbi betegségébe, 1985-ben nyombélfekéllyel szállították a Honvéd Kórházba, ahol a sikeres beavatkozás után elárulták az orvosok, ha csak egy órát késik a beszállítása, nem éli túl. A gitáros-énekes immáron kétszer menekült meg a halál torkából - tájékoztat a lap.

"Harminc éve a betegségem miatt el is maradt a Neoton nyári turnéja. Most jövő hét végén lenne Csepregi Évával egy közös koncertünk, még bízom benne, hogy megtarthatjuk. Február 3-án viszont Siófokon lép fel a zenekar, addigra biztosan felgyógyulok. Az orvosok azt ígérték, ha minden jól megy, szombaton hazaengednek, ha nem, néhány napot még maradnom kell a kórházban - bizakodott Végvári Ádám, aki azért abban is bízik, a síelés sem marad el idén, hiszen korábban megígérte azt életmentőjének, Ildikónak.

Csepregi Éva és Végvári Ádám Fotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.