Maurice Tilletről mintázták Shrek karakterét: Fotó!

betegség Shrek Maurice Tillet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sosem gondolkodtunk azon, hogy Shrek karakterét hogyan találták ki, hiszen úgy jó ahogy van. De most kiderült, és a képeket elnézve nem is lehetne egyértelműbb.

Shreket valójában egy 1903-as születésű pankrátorról formázták, aki azért nézett ki ilyen furcsán, mert egy durva hormonbetegséggel küzdött. Maurice Tillet fiatalon produkálni kezdte az akromegália nevű betegség tüneteit, amely a növekedési hormon túltengését jelenti.

Ennek hatására a csontozata is túlnövekedett. Fiatal korában nagyon szép arcú fiú volt, ám a kór szép lassan eltorzította a külsejét. Persze a DreamWorks sosem verte nagy dobra, hogy egy beteg emberről mintázták az egyik legsikeresebb filmjük főszereplőjét, de sosem tagadták.

Maurice Tilletről mintázták Shrek karakterét Forrás: wikipedia, Dreamstime

A Francia angyal művésznéven elhíresült pankrátor valóban meghökkentően hasonlít Shrekre, de mostmár tudjuk, hogy valójában inkább Shrek hasonlít a sportolóra, akit a második világháború idején fedeztek fel.

A férfi a háború elől Bostonba menekült, ahol egy promóter hatalmas lehetőséget látott az óriás termetű férfiban és pankrátort faragott belőle. Pillanatok alatt komoly hírnévre tett szert, és hosszú időn át veretlen volt. 1954 szeptember 4-én hunyt el, érrendszeri betegség következtében - írta meg a Deathmaskofmauricetillet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.