A kellemes testszag azt jelezheti, hogy termékeny vagy

Forrás: Shutterstock -
szag testszag illat termékenység hónalj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, hogy a nők testszaga akkor a legkellemesebb, amikor épp leginkább termékenyek.

A kutatók 57 férfit kértek meg arra, hogy szagolják végig 28 nő hónalját és ezek alapján döntsenek arról, mely szagokat találják vonzónak és kevésbé kellemesnek... A szakemberek az eredményeket látva megállapították, hogy a pasik véleménye szinte megegyezett.

Kiderült, hogy minél vonzóbb a nőnek a testszaga, annál termékenyebb. A kellemes illat ugyanis szorosan összefüggött a hölgyek menstruációs ciklusával.

Testszagunk elárulhatja, mennyire vagyunk termékenyek Forrás: Shutterstock

A férfiak egyöntetűen szavazták meg a legkellemetlenebb és a legkellemesebb szagokat. Ez összefüggésbe hozható az evolúcióval is, a test akkor áraszt kellemesebb szagokat, amikor épp termékeny és el akar csábítani valakit" – magyarázta a The Sunnak az egyik kutató.

Szakemberek szerint ebben nagyon hasonlítunk az állatokra, azt azonban egyelőre nem tudták megállapítani, miért is függnek össze ennyire szorosan a testszagok és a hormonok. Arra gyanakodnak, hogy a fokozott véráramlás fejthet ki ilyen hatást a verejtékmirigyeken keresztül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.