Megműtöttk az oroszlán-szindrómás férfit: újra teljes életet élhet

Forrás: Thinkstock -
rendellenesség műtét oroszlán szindróma arc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az indiai férfi arcra egy vele született rendellenesség miatt teljesen eltorzult: olyanná vált, akár egy oroszlán. A beteg évekig kétségbeesetten kereste a segítséget, mire rátalált orvosára, aki átalakította arcát.

A Suresh-nek nevezett 41 éves férfi egy ritka rendellenességben szenvedett, melyet oroszlán-szindrómának is neveznek: arccsontjai nagyon kiugróak voltak, ami miatt arca teljesen eltorzult. A férfi 18 éves koráig teljesen normális életet élt, akkor jelentek meg azonban betegségének első tünetei.

A rendellenességre nincsen gyógyszer, a csontok növekedését nem lehet megállítani, az egyetlen lehetőség egy komoly műtéti beavatkozás, amely során felvágják a páciens arcát, és lecsípnek az arccsontból. Ezen a műtéten esett át Suresh is, aki már régóta kétségbeesetten könyörög megoldásért. Több tucat orvoshoz ment el, mire végül rátalált Dr. Sunil Richardsonra, aki ingyen végezte el a beavatkozást, így a férfi újra teljes életet élhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.