Rengeteg pornófilmnéző esik kiberbűnözők áldozatául

Forrás: Shutterstock -
pornó kiberbűnözés áldozat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre veszélyesebb az internetes pornó: a kiberbűnözők a felhasználók személyes adatait lopják el.

Egy éven belül több mint kétszeresére nőtt azoknak a felhasználóknak a száma, akiket rosszindulatú programok támadtak meg, hogy ellopják népszerű felnőtt tartalmú oldalakhoz tartozó bejelentkezési adataikat – számolt be róla az MMOnline a Kaspersky Lab jelentése alapján. A portál azt írja, míg 2017-ben 50 000 felhasználó esett áldozatul ilyen támadásnak, 2018-ban már 110 000.

A pornóoldalakhoz tartozó exkluzív tartalmakhoz hozzáférést biztosító prémium előfizetések egyre nagyobb figyelmet kapnak a csalóktól. A felnőtt tartalmú oldalakon létrehozott prémium fiókokhoz tartozó bejelentkezési adatok megszerzéséhez a bűnözők botneteket használnak: robotok vagy eszközök láncolatát, melyek olyan kártevő programmal fertőzöttek, amelyek további káros programokat tudnak letölteni távolról, az irányító személy szándékaitól függően.

Csak óvatosan a pornóoldalakkal Forrás: Shutterstock

Szakemberek arra figyelmeztetnek, fordítsunk különös figyelmet a weboldal hitelességére. Ne látogassunk olyan weboldalra, amelynek legitimitásáról nem győződtünk meg korábban és amelynek nem https-sel kezdődik az URL címe, különösen, ha az bejelentkezési adatokat kér.

Rendelkezzünk továbbá külön bankkártyával és számlával, amely korlátozott mennyiségű pénzt tartalmaz, kizárólag a prémium fiók aktiválására és az előfizetés kiterjesztésére. Ez segít elkerülni a pénzügyi veszteségeket, ha a banki adatainkat ellopják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.