Orosz György humorista gyógyíthatatlan betegséggel küzd

Forrás: Orosz György/Facebook -
crohn-betegség emésztőrendszer gyógyíthatatlan beteg humorista Orosz György
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színpadon viccelődik akár az orvosi dolgokkal is Orosz György humorista, ám az életben már komolyan szembenézett a halállal. Gyógyíthatatlan betegséggel küzd. 

"Én tényleg szembenéztem a halállal! Most már persze viccelődök ezen, mert szerintem az életet csak így szabad élni. De valóban nagy volt a baj" – mesélte Orosz György humorista, a Stand Up Comedy Humortársulat vezetője a Blikknek. Az úgynevezett Crohn-betegséggel küzd, amely az emésztőrendszer folyamatos gyulladását jelenti.

Orosz György gyógyíthatatlan betegséggel küzd Forrás: Orosz György/Facebook

Egy huszonéves korában elvégzett szűrővizsgálaton találtak egy foltot, ám nem vette komolyan, mivel fájdalmat nem érzett. "Nekem pedig nem fájt, nem érzek ugyanis fájdalmat, ebben is furán működik a szervezetem" – fogalmazott Orosz György. Később éveken át küzdött a lázzal, rendszeresen járt vérvételre, ám nem találtak semmit. Valamilyen trópusi vírusra kezdtek gyanakodni, a fertőzőosztályon kezelték, amikor kiderült, hogy Crohn-betegsége van.

"Ekkor jött a java: a létező összes tükrözésben részem volt. De legalább kiderült, hogy életveszélyben vagyok. Merthogy már egy kézilabda nagyságú gyulladt rész volt bennem, a bélrendszerem, a gyomrom, az epém mind gyulladt volt. Az orvosom szerint a fájdalomtól sikítva kellett volna magzatpózban fetrengenem a padlón" – árulta el a humorista. A betegsége gyógyíthatatlan, de már együtt tud vele élni. Figyelnie kell az életmódjára, zöldséget és gyümölcsöt például egyáltalán nem ehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.