Kellemetlen tüneteket okozhatnak testünkben a gócok

Forrás: Shutterstock -
immunrendszer betegség tünet góc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Régóta nem érzed jól magad a bőrödben? Lehet, hogy a kellemetlen tüneteket a testedben lévő gócok okozzák.

A gócok olyan 'idegen elemek' a szervezetben, amelyek az immunrendszertől elzárt helyen találhatók, vagyis annak ellenére, hogy jelenlétük immunválaszt indít be a szervezetben, az immunrendszer mégsem tud megküzdeni velük” – írja az Egészségkalauz. Az állandósult immunreakció pedig olyan tüneteket és panaszokat okoz, amelyek rontják az általános közérzetet és a beteg életminőségét.

Kellemetlen tüneteket okozhatnak a gócok Forrás: Shutterstock

A portál megkérdezte a témában dr. Kádár János immunológust, aki hangsúlyozta, a góckutatás során az egész szervezet állapotát kell vizsgálni, nem elég csak egy-egy szervre koncentrálni.

A gócok környezetében, például az orrüregben, fogakban, mandulákban, ízületekben gyulladások alakulhatnak ki. Ezekre egy vérvizsgálat során is fény derülhet.

A probléma lehet immunológiai eredetű, így előfordul, hogy nem használ a gócosnak vélt fog kihúzása vagy a mandula kivétele, hanem további gyógyszeres kezelésre van szükség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.