Müller Péter: Felébredni a világ legnehezebb dolga

hiedelem ébredés gyengeség Müller Péter józan ész hit
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 419. rész.
Felébredni a világ legnehezebb dolga Forrás: Shutterstock

Egy nagy olasz komédiás filmjében a feleség váratlanul hazatér, és az ágyukban találja a férjét a szeretőjével. Vad veszekedés indul közöttük, mialatt a pucér csaj riadtan fölöltözködik. A férj roppant ravaszul és ügyesen próbálja kimagyarázni a nyilvánvaló helyzetet, és végül fájdalmas indulattal kiált a nejére: „Laura! Te jobban hiszel a szemednek, mint Nekem?!" Íme, a szerelem próbája, és a férfi nyer! Az asszony sokféle érdekből és érzésből vak akar maradni. Sokan élnek vissza azzal a gyengeségünkkel, hogy a hiedelmünk erősebb, mint a józan eszünk. Nem is tudod, mennyien. Felébredni a világ legnehezebb dolga.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.