Az ember tragédiája természet lélek Madách Imre Müller Péter szerelem életút
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 439. rész.
Ma sem késő ráébredni igazi hazánkra, ahol derű van, örök és értelmes lét, és valóság Forrás: Shutterstock

Itt minden elmúlik, de a lelkünk halhatatlan. Ez az Ember tragédiája, ahogy Madách Imre mondja, ahol az emberben – főleg ha szerelemes – fölrémlik az Éden kertjére való késői emlékezés. Nemcsak Ádámban, de egy pillanatra kivétel nélkül mindenkiben. Ehhez vedd hozzá, amit egy másik szellemcsoda, Hamvas Béla mondott, hogy az „Ember vagy apja, vagy rablója a természetnek..." Sajnos, mi a rablói lettünk. De ma sem késő ráébredni igazi hazánkra, ahol derű van, örök és értelmes lét, és valóság. Akkor máris könnyebb ez a múlandó lét, szebb lesz a jelen, és értelmet kap az értelmetlenség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.