Müller Péter: Az öröm a lelkünk anyanyelve

Forrás: Shutterstock -
bölcsesség öröm lélek önfeledt Müller Péter evangélium életöröm magazin heti útravaló szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 451. rész.
Lelkünk anyanyelve az öröm, ezt nevezheted úgy is, hogy életöröm Forrás: Shutterstock

Ilyenkor lelked legmélyéről ered. Nem kell vallásosnak lenni ahhoz, hogy valaki megértse, az „evangélium" szó azt jelenti, hogy „örömhír". Lelkünk anyanyelve ugyanis az öröm, ezt nevezheted úgy is, hogy életöröm, ami idecsal minket ebbe az egyébként nehéz és szenvedésekkel teli életbe. S ha valaki nem felejti gondjai és bajai közepette az anyanyelvét, akkor ez mindig szól, és mindig üzen. Úgy is mondják, hogy az igazi öröm önfeledt, mert megfeledkezel az „ön"- ről, a múlandó énedről, csak azt érzed, hogy nincs baj, s hogy a felhők mögött mindig süt a nap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.