Szakértők szerint óriási stresszt okozhat a karácsonyi készülődés

karácsony káosz stressz egészség készülődés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A karácsonyi ünnepek közeledtével egyre több mindent vállalunk magunkra, a napi teendők mellett a készülődés teszi ki minden percünket, ami viszont sok stresszt és feszültséget hoz az egyébként is problémáktól terhes mindennapokba. 

Szakértők szerint sokkal többet stresszelünk karácsony előtt és az ünnepi készülődés során, mint az év bármely szakában.

Stresszes pillanatok jellemzik a karácsonyi készülődést Forrás: Cultura Creative/Cultura/Christoffer Askman/Christoffer Askman

Persze, nem szabad összekeverni az egészséges izgalmat és izgatottságot a betegséget, fáradtságot okozó stresszt, amelyek közül az utóbbitól nagyon sokan szenvednek az év utolsó hónapjában - írja a Napidoktor.hu.

A legtöbb feszült pillanatot az okozza, hogy az emberek túlvállalják magukat és sok mindent szeretnének egyszerre elintézni, megoldani, Célszerű ilyen esetekben előre megtervezni, hogy mit szeretnénk beszerezni, megvásárolni és olyan napszakra időzíteni a bevásárlást, amikor kisebb a forgalom az üzletekben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.