Francia, csipke, nagyikás, vagy tanga? Melyik alsónemű illik hozzád? – KVÍZ

Forrás: Shutterstock -
fehérnemű női alsó bugyi kvíz tanga vitagyn2021
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahány nő, annyi szokás, ez pedig fokozottan igaz az alsónemű kiválasztására is. Nem is gondolnád, milyen sokféle típusú bugyi létezik, így nem csoda, ha olykor nehéz dönteni, főként, ha a kényelem és a küllem mellett az intim egészségünk szempontjait is figyelembe akarjuk venni!

Csábos, kényelmes, de mégis: melyik az ideális bugyi? Tulajdonképpen bármelyiket választhatod, akár alkalomtól függően is, amit azonban érdemes szem előtt tartanod, az a tanga és a nem jól szellőző anyagok hátrányai.

Íme a leggyakoribb bugyifazonok:

  • Klasszikus – Ennek a női alsónak alacsony dereka csak a csípőig ér, hátsó része pedig szinte teljesen eltakarja a feneket. Kényelmes viselet.
  • Brief – Hasonlóan a klasszikus formájúhoz, ez is gyakorlatilag az egész feneket takarja, viszont felér a derékig – ezt a fazont szokták a köznyelvben „nagyibugyinak" is nevezni. Ám például hideg időben, ha hosszabb ideig tartózkodunk a szabadban – például sportolás miatt – kitűnő választás.
  • Hipszter alsó – A fenék-comb résznél nem ívelt, sőt, inkább egyenes a szabása, csípőig ér, és a fenék nagy részét takarja. Kényelmes, ugyanakkor szexi viselet.
  • Francia bugyi – Csípőig ér, elől a köldöknél enyhén lefelé ívelt a szabása, a fenék alsó domborulatait szabadon hagyja.
  • Női boxer – A nevéből is sejthetően a férfi boxerekhez hasonló kialakítással rendelkezik, annyi különbséggel, hogy a szárai rövidebbek. Tévhit, hogy csak „fiús" lányok viselik, hiszen sportoláshoz, például kerékpározáshoz, a boxer lehet az egyik legkényelmesebb viselet.
  • Brazil alsó – Csípőig ér, a fenékrész kialakítása teszi különlegessé: a popsi alsó része fedetlen marad. A brazil fazon oldalán nincs varrás, így teljesen testhez simul. Remek választás lehet feszülős, vékony anyagú ruhák alá.
  • Tanga – A feneket teljesen szabadon hagyja, hátul csupán egy apró háromszög alakú anyag húzódik a két fenékdomborulat között.
  • String – A tanga merészebb változata, ahol a fenéknél lévő hátsó textília csupán egy vékony zsinór.
Csábos, kényelmes, de mégis: melyik az ideális bugyi? Forrás: Shutterstock

A bugyi fazonja, anyaga és az, hogy bizonyos típusokat milyen gyakran viselünk, mind fontos tényező az intim higiéniánk szempontjából is.

A nem megfelelő alsónemű ugyanis könnyen az intim fertőzések melegágya lehet. Például, egy műszálás, tanga fazonú bugyi viselése a bakteriális vaginózis kialakulását is lehetővé teheti, vagy ugyanígy kialakulhat miatta gombás fertőzés is.

A rosszul kiválasztott alsóruházat okozta kellemetlen tüneteket pedig hiába is próbálnánk enyhíteni intimzuhannyal, intim mosakodó géllel: ezekkel csak többet ártunk, mint használunk, ugyanis „kimossuk" velük a hüvelyflóra egészségét biztosító Lactobacillusokat a hüvelyből.

A lényeg: egyáltalán nem mindegy, hogy milyen alsóneműt viselsz!

A tangát például csak „különleges" alkalmakkor vesd be – lehetőleg maximum 1-2 órás viselési távlatban –, a napjaid java részében inkább az egyéb fazonú, illetve jól szellőző pamut anyagból készült bugyikat preferáld.

Tudd meg, melyik alsónemű illik hozzád!

Loading...

Ne feledd, hogy minden típusú női alsóból létezik visszafogottabb, egyszerűbb, illetve csipkésebb, szexisebb darab is. Így még akkor is változatosan tudsz alsóruhát ölteni, ha már letetted a voksodat egyetlen, konkrét bugyifazon mellett.

A kvíz képeinek forrása: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.