Elárulta a virológus: biztosan szükség lesz harmadik oltásra, de nem kaphatjuk bármelyik vakcinát

Forrás: Shutterstock -
oltás Virológus koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egészen biztos, hogy kelleni fog harmadik oltás, de Lisziewicz Julianna virológus szerint az már nem lehet vektor alapú.

A virológus, Lisziewicz Julianna szerint egészen biztos, hogy egy éven belül kelleni fog harmadik oltás, de az nem mindegy, hogy melyik. Úgy véli, az már nem lehet vektor alapú, vagyis a Johnson, a Szputnyik, és az AstraZeneca nem adható újra. A Sinopharm, a Moderna vagy a Pfizer vakcinájával lehet újra oltani, de már vannak készülőben újfajta vakcinák.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

"Vannak már további fejlesztések, a jelenlegi oltások között is például a Pfiizer és Moderna is fejleszt már oltásokat, amik az új variánsok ellen jobban megvédenek minket. Igen, fognak jobb oltások jönni" - mondta, majd a harmadik oltásról beszélt. "

ezek az új variánsok megtanulják, hogyan lehet kibújni az oltások védettsége alól.

"Azokat a vakcinákat már nem lehet újra adni, amik vektor alapúak. Ezek a a Johnson, a Szputnyik, és az AstraZeneca" - mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.