Megdöbbentő dolog derült ki a delta variánsról: a tudósok sem értik, hogyan történhetett ez meg

Forrás: 123rf.com -
delta variáns mutáns Japán mutáns koronavírus koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miközben Európában már minden országban egyre nagyobb problémát okoz a koronavírus negyedik hulláma, van egy ország a világon, ahol kihalhatott a delta variáns.

Japánban kifejezetten magas az átoltottság, az emberek szigorúan kerülik a társas érintkezést és mindenhol hordják a maszkot. Ez azonban nem magyarázza, hogyan eshetett vissza ennyire drasztikus mértékben az új fertőzöttek száma az országban.

Forrás: 123rf.com

Egy japán kutatócsoport szerint a SARS-CoV-2 vírus olyan sokszor mutálódott, hogy egyszerűen meghibásodott. A japán Nemzeti Genetikai Intézet és a Niigata Egyetem közösen végzett kutatása szerint a szigetországban megnőtt azon vírustörzsek száma, amikben az egyik, fertőzésért felelős fehérje hibás.

Ez okozhatja a delta variáns ilyen fokú visszaesését, az új fertőzöttek számának csökkenését, még úgy is, hogy fokozatosan enyhítenek a szigorításon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.