Haldokló és elhunyt emberek fotójával sokkolják az oltatlan lakosságot Csehországban

Forrás: 123rf.com -
COVID-19 covid oltás Csehország koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A cseh egészségügyi minisztérium azzal próbálja oltakozásra ösztönözni a lakosságot, hogy sokkolja őket a koronavírus okozta Covid-19 betegségben haldokló,valamint elhunyt személyek sokkoló fényképeivel.

A 10,7 milliós Csehország felnőtt lakosságának 68 %-a már megkapta az oltást, azonban a hivatalos kormányzati cél szerint szeretnék elérni a 75-80 százalékos átoltottságot.

A miniszterhelyettes, Martina Koziar Vasáková is nyilatkozott, aki szerint a pandémia feltételezhetően még egy évig jelen lesz a cseh emberek mindennapjaiban:

Forrás: NurPhoto via AFP/Donal Husni/NurPhoto/Donal Husni

Daniel Köppl, a tárca szóvivője megerősítette a felvételek hitelességét, és állítása szerint ügyeltek arra, hogy ne sértsenek meg személyiségi jogokat. A fotókat például hasonló jellegű szlogennel látták el: "Úgy vélte, jobb még várni".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.