Ezzel az 5 új tünettel jelentkezik az omikron variáns: a láz, köhögés és szaglásvesztés már a múlté

Forrás: AFP -
omikron variáns betegség járvány pandémia COVID-19 tünetek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már hazánkban is megjelent a Covid-19 legújabb mutációja, az omikron variáns. A Dél-Afrikából származó mutánsnak több olyan jellemző tünete is van, amely egyértelműen különbözik az eddig megszokottaktól. 
Omikron variáns Forrás: AFP

Magas láz, a folyamatos köhögés és a szaglás és/vagy az ízérzékelés elvesztése volt az eddigi Covid-variánsok három jellemző tünete, melyek továbbra is jelen vannak, tehát, aki ezeket észleli magán, forduljon orvoshoz és teszteltesse magát!

Ám a legújabb mutációnak minden eddigitől etérőek a főtünetei.

A Mirror cikke szerint a brit nemzeti egészségügyi szolgálat (NHS) az omikron variáns öt olyan tünetére hívja fel a figyelmet, melyek alapján egyértelműen megkülönböztethető a Covid-19 korábban megismert mutációitól. Ezek:

  • torokkaparás (torokgyulladás nélkül)
  • száraz köhögés
  • extrém mértékű fáradtság
  • enyhébb izomfájdalmak
  • éjszakai izzadás

A Dél-Afrikában felfedezett mutáns jellemző tüneteit egy helyi magánklinika orvosa vette észre, mivel rendelőjében egyre több, az új tünetekkel jelentkező betegnél mutatták ki a tesztek a koronavírust. Dr. Angelique Coetzee ekkor az ötből négy tünetet jelentett be, az ötödiket, a normálisnál fokozottabb, ágynemű- és pizsamacseréhez vezető izzadást egy másik dél-afrikai orvos azonosította és jelezte a hatóségoknak.

A szigetország újabb korlátozásokat vezethet be. Forrás: AFP

A szigetországban csak tegnap 54 661 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, a Covid-19 miatt 38 ember halt meg. Ezért a brit kormány az omikron variáns egyre gyorsabb terjedése miatt hamarosan újabb korlátozásokat vezethet be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.