Régóta lélegeztetőgépen van Csollány Szilveszter, de Szlávik János szerint van remény

Forrás: Lantos Gábor -
Csollány Szilveszter COVID-19 Szlávik János lélegeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Olimpiai bajnok tornászunk még mindig lélegeztetőgépen van, állapota nem javul. De a neves infektológus szerint a helyzet nem reménytelen. 

Ahogy azt korábban megírtuk, novemberben kapta el a koronavírust Csollány Szilveszter, aki súlyos állapota miatt december elején lélegeztetőgépre került. Az állapota továbbra is kritikus, de Dr. Szlávik János infektológus szerint nem reménytelen.

Csollány Szilveszter Forrás: Lantos Gábor

A szakértő a TV2 Mokka című műsorában arról beszélt, hogy a reményt sosem szabad elveszíteni, hiszen esély mindig van. Bányai Gábor esetét hozta fel példának: „Nem tudjuk pontosan, hogy van, de mindig kell reménykedni. A képviselő úr esete is mutatja, hogy hosszú hónapok után is meg lehet gyógyulni"- mondta, hozzátéve, hogy nagyon nehéz, ha valakit ilyen sokáig tartanak lélegeztetőgépen, és a másodlagos szövődmények kezelése sem egyszerű feladat, de ahogy fogalmazott: „Vannak úgymond csodálatos gyógyulások, nagyon hosszú ideig tartó intenzíves tartózkodás után is, úgyhogy az utolsó pillanatig reménykedni kell!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.