Döbbenet! Alkoholmérgezésben halt meg egy csecsemő

Forrás: AFP/Frederick Florin -
alkoholmérgezés csecsemő szülői felelősség alkoholmérgezésben halt meg egy csecsemő csecsemőhalál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindössze öt hónapot élt az a csecsemő, aki szülei hibája miatt alkoholmérgezést kapott. Az orvosok már nem tudták megmenteni a kisbaba életét.

Tragikus körülmények között halt meg egy öthónapos csecsemő az ukrajnai Krivij Rih városában. Az orvosszakértő szerint rövid idő alatt nagy mennyiségű alkohol jutott a baba szervezetébe, aminek következtében akut alkoholmérgezést kapott, ez okozta a halálát. A felelősség egyértelműen a szülőket terheli.

A szülők hibája okozta a kisbaba halálát (Illusztráció) Forrás: AFP/Frederick Florin

A haláleset további körülményeiről nem adott információt a helyi ügyészség, így nem tudni, hogyan kerülhetett halálos mennyiségű alkohol a kisbaba szervezetébe. A szülők ellen az ukrán büntetőtörvénykönyv alapján, gyermekgondozási kötelezettség szándékos elmulasztása miatt emeltek vádat.

Miután az apa és az anya beismerő vallomást tett, vádalkut kötöttek az ügyészséggel – számolt be a hírről a Dnyeper Panoráma cikke alapján a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.