Döbbenetes dolgot állít Csollány Szilveszterről és a lélegeztetett betegekről a pszichoterapeuta

Csollány Szilveszter lélegeztetőgép mélyaltatás koronavírus pszichoterapeuta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csollány Szilveszter november elején kapta el a koronavírust. Az állapota alig két héttel később súlyosra fordult, ezért kórházba szállították. December elején már az intenzív osztályon ápolták, és egy speciális lélegeztetőgépre került, hogy megmentsék az életét. Bár a volt olimpikon állapotáról keveset lehet tudni, családja ugyanis nem nyilatkozik: az biztos, hogy még mindig az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kezelik.

Dr. Jakubovits Edit egyetemi adjunktus, altatóorvos és pszichoterapeuta meglepő dolgot állít Csollány Szilveszterről és a lélegeztetett betegekről.

"Hallhat és érezhet Csollány Szilveszter, ahogy sok esetben a többi lélegeztetett beteg is"

- állítja a szakember.

Zacher Gábor szerint lehet bízni Csollány felépülésében, hiszen szervezete régóta küzd a betegséggel, és még mindig kitart.

Meglepő, mit mond Csollány Szilveszterről és a lélegeztetett betegekről a pszichoterapeuta Forrás: AFP/Damien Meyer

"Ez egy hosszan tartó kezelés, és nagyban függ a sikere attól, hogy ki milyen állapotban került a kórházba. Nem mindegy, hogy egy idős, több betegséggel küzdő, vagy egy jó egészségi állapotban és kiváló kondícióban lévő egykori élsportoló kerül ebbe a helyzetbe. Csollány ugyan már hosszú ideje harcol, de annak örülni lehet, hogy a szervezete még nem adta fel. Tudunk olyanokról, akik három hónap mélyaltatás után is felépültek, ezért bízhatunk abban, hogy Csollány is megnyeri ezt a csatát" - mondta Zacher a Borsnak. Az egykori olimpikon egyébként két héttel a kórházba kerülése előtt vette fel az egyfázisú Janssen védőoltást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.