Ettől a betegségtől lett teljesen kopasz Will Smith felesége: nem gyógyítható

betegség alopecia areata kopasz Jada Pinkett Smith Will Smith felesége
Will Smith felesége először 2018-ban tett említést arról, hogy olyan betegségben szenved, amitől kihullik a haja. Most ismét előjött a kór, egy ideje csak kopaszon látható a színésznő. 

Az egész világ megdöbbenve figyelte, hogy az Oscar-gálán Will Smith felsétált a színpadra, és lekevert egy hatalmas pofont Chris Rocknak. A komikus Will feleségének kopaszságán viccelődött, de Jada Pinkett Smith nem találta humorosnak a dolgot, férje pedig megvédte őt. A színésznő ugyanis nem saját akaratából, vagy egy szerep kedvéért vált meg a hajától, az egy betegség miatt hullott ki, az alopecia areata miatt.

Will Smith és felesége Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Matt Winkelmeyer

Ez az állapot akkor következik be, ha az immunrendszer tévedésből megtámadja a szőrtüszőket, gyulladást okoz, emiatt pedig hajhulláshoz vezet. Azt azonban még nem tudják biztosan, hogy mi okozza a szőrtüszők elleni immuntámadást, de a szakértők úgy vélik, hogy hormonzavar, mérgezés vagy pszichés ok is szerepet játszhat a betegség kialakulásában, amelyet foltos hajhullásnak is neveznek. Feltehetően egy autoimmun betegségről van szó, és jelenleg nincs olyan terápia ami megakadályozná, hogy újra és újra előjöjjön a betegség. Kezelésre nincs lehetőség, sok esetben a haj visszanő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.