Szívátültetésen esett át az Európa-bajnok magyar sportoló: friss hírek érkeztek az állapotáról

Forrás: AFP/Javier Soriano -
Fazekas Róbert diszkoszvető donor transzplantáció életmentő műtét kórház szívátültetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évek óta küzdött genetikai eredetű szívbetegséggel Fazekas Róbert, akin pár hónapja életmentő műtétet hajtottak végre az orvosok.

Fazekas Róbert szíve olyannyira legyengült, hogy csak a transzplantáció segíthetett rajta. A műtétre végül tavaly év végén került sor és az orvosok egy Németországból érkezett donorszervet ültettek a magyar atlétába. Fazekas január elején hagyta el a kórházat, az elmúlt három hónapban pedig otthon, családja körében lábadozott.

Fazekas Róbert az athéni olimpián ünnepli magát, amikor még azt hitte, hogy olimpiai bajnok lett Forrás: AFP/Javier Soriano

Kezdi visszanyerni az erejét, egyre többet mozog és Fazekas Róbert annak a lehetőségét sem zárja ki, hogy egyszer még visszatér a profik közé. Egyelőre azonban nem a sportra koncentrál, hanem megpróbál ismét teljes életet élni, és kihasználja azt a második esélyt, amit most kapott a sorstól.

– árulta el a Blikknek Fazekas Róbert diszkoszvető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.