Fazekas Róbert COVID-19 koronavírus szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fazekas Róbert néhány hete esett át sikeres szívátültetésen. 

Két héttel ezelőtt megkapta új szívét Fazekas Róbert, aki a sikeres szívátültetés után a városmajori klinikán gyógyul. Az Európa-bajnok, vb-ezüstérmes diszkoszvető új "motorja" Németországból érkezett és remekül működik.

„A hosszú évtizedeken át tartó sportolás tökéletesre edzett, egyéb szerveim kifogástalanul működnek, és az új »motor« is jól teszi dolgát. Megtudtam, hogy egy hozzám hasonlóan 100 kilós testsúlyú német férfinak köszönhetem a szívemet" – mondta a Borsnak Fazekas, aki elárulta, hogy a koronavírusnak is köszönheti a szívet. Németországban ugyanis a járvány alatt nem végeznek hasonló átültetéseket.

Fazekas Róbert dobása a 2004-es athéni olimpián Forrás: AFP/Eric Feferberg

Ha minden jól megy, három hét múlva hagyhatja el az intenzív osztályt az atléta:

„Bár sem a feleségem, sem Réka lányom nem látogathat, de telefonon naponta többször beszélgetünk, és jólesik a kalapácsvetés korábbi kiválósága, Annus Adrián érdeklődése is. Egyelőre neki is azt tudom mondani, minimum három hétig még a klinikán kezelnek. Szerencsés vagyok, hiszen az orvosok, nővérek szakértelme, kedvessége, a klinika felszereltsége világszínvonalú."

Szívátültetése után sem állna le a sporttal Fazekas Róberthttp://www.life.hu/egeszseg/20211220-szivatultetese-utan-sem-allna-le-a-sporttal-fazekas-robert-diszkoszveto.htmlFazekas Róbert, a 46 éves Eb-győztes világbajnoki ezüstérmes diszkoszvető múlt csütörtökön kapott új szívet. Az ünnepeket a szívklinikán tölti. A sportoló egy ideje tudta, hogy baj van: mostanáig kellett várnia a donorra. Egészség

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.