Terjed a gyerekek körében az új TikTok-kihívás: a halálukat is okozhatja

Forrás: stevepb/pixabay.com -
TikTok kihívás paracetamol Tiktok halálos kihívás gyógyszermérgezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy mennyiségű, vény nélkül kapható gyógyszer bevételére buzdít a Paracetamol Challenge. Gyerekek kerültek kórházba miatta. 

A TikTokon újabb őrült kihívás kering, melynek lényege, hogy minden otthon található, recept nélkül kapható fájdalomcsillapító gyógyszert vegyen be a tini, és aztán TikTokon számoljon be a hatásairól, ha tud: ugyanis a kihívás akár a gyerek halálát is okozhatja.

Forrás: stevepb/pixabay.com

A pozsonyi gyermekkórház Facebookon közölte a hírt, hogy a kihívás miatt négy fiatal került be hozzájuk gyógyszer-túladagolás miatt. A kórház egyik orvosa elmondta, hogy a paracetamol nagyon veszélyes, mert könnyű annyira túladagolni, hogy maradandó károsodást, vagy akár az ember halálát okozza. A mérgezés tünetei, a hasfájás, hányinger vagy hányás olykor csak egy nap múlva jelentkezik, és abban az esetben már maradandó szervi károsodásokat okoz - írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.