Nőtt a koronavírusban elhunytak száma Magyarországon: itt vannak a legfrissebb adatok

Forrás: Shutterstock -
covid elhunytak száma Magyarország fertőzöttek száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megérkeztek a legfrissebb hazai, járványügyi adatok, amelyek elég vegyes képet festenek a koronavírus-járvány magyarországi alakulásáról.

Egy hét alatt tovább nőtt a Magyarországon beoltottak száma, már 6 408 742 ember megkapta a koronavírus elleni védőoltást, közülük 6 194 964-en a második, 3 872 440-en a harmadik, 295 989-en már a negyedik dózist is felvették – idézi az MTI a hivatalos kormányzati adatokat.

Az előző hetihez képest csökkent az új fertőzöttek száma, most csak 4749 beteget igazoltak, ezzel a koronavírus-járvány kezdete óta 1 914 697-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. A korábbi adatokhoz képest viszont sajnos több ember veszítette életét, ugyanis meghalt 103, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 46 446-ra emelkedett.

Forrás: Shutterstock

A kormányzati portálon azt írták: a gyógyultak száma 1 830 803, az aktív fertőzöttek száma 37 448-ra csökkent. Kórházban 742 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.
Közölték: az oltás továbbra is elérhető a kórházi oltópontokon, a háziorvosoknál és a házi gyermekorvosoknál. A kórházi oltópontokra keddenként és péntekenként lehet menni időpontfoglalással – tették hozzá.

Péntekenként oltási akciónapot is tartanak, amikor reggel 7 és 19 óra között akár időpontfoglalás nélkül is fel lehet keresni az oltópontokat. Kiemelték, hogy a vírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az első oltását – írták.

Hatósági házi karanténban 694-en vannak, a mintavételek száma 11 394 556. Jelezték azt is, hogy a kedvező járványhelyzet miatt májustól heti adatközlésre tértek át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.