Megvan a válasz arra, hogy érdemes-e melltartót viselni vagy sem

Forrás: Shutterstock -
mell melltartó megereszkedett mell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Régen vitatéma a nők és a tudósok körében is, hogy érdemes, kell-e egy nőnek melltartót viselni. Káros vagy éppen ellenkezőleg, jót teszünk-e ezzel az egészségünknek?

A nők nagyrésze tinikorától minden nap visel melltartót, csak éjszakára teszik le. Sokan azt gondolják, megelőzik ezzel a cicijük megereszkedését. Egyes tudósok szerint azonban a mellrák kialakulását is kockáztatják.

Sydney Ross Singer és Soma Grismaijer kutatók vizsgálták a melltartóviselés és a mellrák kialakulásának összefüggését, és arra jutottak, hogy a rosszul megválasztott, merevítős melltartó elszorítja a nyirokkeringést, és a mellben felhalmozódnak a méreganyagok. Emiatt ciszták, gyulladások, daganatok alakulhatnak ki.

Forrás: Shutterstock

Dr. Robert Mansell sebészprofesszor a fenti állításokat céfolja, és szerinte az is csak egy mítosz, hogy a melltartó viselése megelőzi a mellek megereszkedését. Az orvos szerint az idő múlásával minden mell veszít a feszességéből, a dús keblek megereszkedését pedig a melltartó viselése inkább csak sietteti, mint gátolja. A mellek állapotát leginkább az életmód befolyásolja. A dohányzás, a sokszoros hízás-fogyás és a terhességek, szoptatások száma van hatással arra, meddig marad feszes a cici - írja a Házipatika.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.