Ezek a legizgalmasabb melltartó típusok - Te melyiket választanád?

fehérnemű keblek melltartó magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy jó melltartó majdnem annyit ér, mint egy plasztikai sebész, ha a keblek formálásáról beszélünk. Összetart, megemel, feszesít, de még a cicik mérete is korrigálható vele; és akadnak egészen cseles típusok is.

Előző cikkünkben górcső alá vettük az ismertebb és kevésbé ismert bugyi típusokat, most pedig a melltartóknál tartunk némi mustrát – főleg azok tájékán, amelyek kicsit izgalmasabbak és nem annyira szokványosak.

Te ismered ezeket a fazonokat?


Bandeau

Forrás: Shutterstock

A bandeau melltartó vagy csíkmelltartó egy olyan fazon, amelynek sem vállpántja, sem merevítője nincs. Voltaképpen egy speciális, pánt nélküli fazon, amelynek egyenes a dekoltázsa, és leginkább áttetsző blúzok, pólók alá szokták hordani. Manapság sokan hasvillantós felsőként is viselik. Általában jól tart, formál, de nem túl stabil, hiszen, mivel nincsenek pántjai, előfordulhat, hogy igazgatni kell, hogy a helyén maradjon.

Demi

Forrás: Shutterstock

A demi a félkosaras melltartó fancy elnevezése. Ez olyan fazon, amelyben bár van merevítő, a drót nem nyúlik fel egészen a hónaljig, a kosarak csak a fél keblet fedik felül, a pántok pedig kifejezetten széles állásúak. Jó választás lehet a teltebb idomú hölgyeknek, ám nem túl előnyös azok számára, akiknek kicsit megereszkedett már a cicijük vagy kifejezetten apró keblekkel rendelkeznek.

Balconette

Forrás: walmart.com, ubuy.com.tr

A balconette melltartó hasonló, mint a demi, hiszen a kivágása vízszintes és a kosár a mell felső részét csupán félig fedi. A különbség, hogy mélyebben dekoltált, és a merevítők általában a mell oldalsó részéig felfutnak, így még formásabbnak mutatják a kebleket. A legtöbb balconette-ben szivacsbetét is található; így nemcsak formásabbnak, de teltebbnek is tűnnek bennük a cicik. A nevét onnan kapta, hogy a kosár vízszintes kialakítása miatt olyan, mintha a keblek egy erkélyen helyezkednének el.

Bralette

Forrás: Shutterstock

A bralette egy igazán kényelmes viselet, ugyanis se merevítő, se szivacs, se kapcsok nem találhatóak rajta. Az egyszerű anyagokból készült bralette tökéletes otthonra vagy alváshoz, a csipkés változat pedig kifejezetten szexi. Azoknak ajánlott, akik kényelmes melltartót keresnek és nincs szükségük sem a kebel formájának korrigálására, sem pedig különösebb alátámasztásra, viszont szeretnének igazán divatosak lenni a fehérnemű terén is.

Plunge

Forrás: venus.com, amazon.com

A plunge melltartót általában alkalmi viseletekhez szokták felvenni a hölgyek, ez ugyanis egy olyan fazon, amely kifejezetten mély kivágással rendelkezik a mellek között, hogy az igazán dekoltált ruhák alól se villanjon ki. Akad belőle szivacsos, merevítős, variálható pántú, sőt push up-os is, így mindenki megtalálhatja a neki és a ruhájának megfelelőt.

Öntapadós

Forrás: Shutterstock

Az utóbbi évek egyik nagy slágere az öntapadós melltartó, amely se váll-, se hátpánttal nem rendelkezik. Akkor mégis mi tartja fenn a kebleken? A ragadós felület. Ezeknek a típusoknak csak kosárrészük van, amelynek a belső része szilikon, így rátapad a cicikre. Mivel semmilyen pántja nincs, így tartást nem ad, viszont tökéletes azok számára, akik hát vagy pánt nélküli ruhához szeretnének melltartót felvenni. Egyes típusok még a mell méretét is megnövelik kissé vagy az elől található fűző segítségével közelebb nyomhatóak a keblek egymáshoz. A mellemelő tapasz pedig úgy fest, mint egy vastag szárú nyalóka. Ezt a típus arra fejlesztették ki, hogy vállpánt nélkül is megemelje a kissé már megereszkedett kebleket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.