Egy jó melltartó majdnem annyit ér, mint egy plasztikai sebész, ha a keblek formálásáról beszélünk. Összetart, megemel, feszesít, de még a cicik mérete is korrigálható vele; és akadnak egészen cseles típusok is.

Előző cikkünkben górcső alá vettük az ismertebb és kevésbé ismert bugyi típusokat, most pedig a melltartóknál tartunk némi mustrát – főleg azok tájékán, amelyek kicsit izgalmasabbak és nem annyira szokványosak. Te ismered ezeket a fazonokat?
Bandeau

Forrás: Shutterstock

A bandeau melltartó vagy csíkmelltartó egy olyan fazon, amelynek sem vállpántja, sem merevítője nincs. Voltaképpen egy speciális, pánt nélküli fazon, amelynek egyenes a dekoltázsa, és leginkább áttetsző blúzok, pólók alá szokták hordani. Manapság sokan hasvillantós felsőként is viselik. Általában jól tart, formál, de nem túl stabil, hiszen, mivel nincsenek pántjai, előfordulhat, hogy igazgatni kell, hogy a helyén maradjon.

Demi

Forrás: Shutterstock

A demi a félkosaras melltartó fancy elnevezése. Ez olyan fazon, amelyben bár van merevítő, a drót nem nyúlik fel egészen a hónaljig, a kosarak csak a fél keblet fedik felül, a pántok pedig kifejezetten széles állásúak. Jó választás lehet a teltebb idomú hölgyeknek, ám nem túl előnyös azok számára, akiknek kicsit megereszkedett már a cicijük vagy kifejezetten apró keblekkel rendelkeznek.

Balconette

Forrás: walmart.com, ubuy.com.tr

A balconette melltartó hasonló, mint a demi, hiszen a kivágása vízszintes és a kosár a mell felső részét csupán félig fedi. A különbség, hogy mélyebben dekoltált, és a merevítők általában a mell oldalsó részéig felfutnak, így még formásabbnak mutatják a kebleket. A legtöbb balconette-ben szivacsbetét is található; így nemcsak formásabbnak, de teltebbnek is tűnnek bennük a cicik. A nevét onnan kapta, hogy a kosár vízszintes kialakítása miatt olyan, mintha a keblek egy erkélyen helyezkednének el.

Bralette

Forrás: Shutterstock

A bralette egy igazán kényelmes viselet, ugyanis se merevítő, se szivacs, se kapcsok nem találhatóak rajta. Az egyszerű anyagokból készült bralette tökéletes otthonra vagy alváshoz, a csipkés változat pedig kifejezetten szexi. Azoknak ajánlott, akik kényelmes melltartót keresnek és nincs szükségük sem a kebel formájának korrigálására, sem pedig különösebb alátámasztásra, viszont szeretnének igazán divatosak lenni a fehérnemű terén is.

Plunge

Forrás: venus.com, amazon.com

A plunge melltartót általában alkalmi viseletekhez szokták felvenni a hölgyek, ez ugyanis egy olyan fazon, amely kifejezetten mély kivágással rendelkezik a mellek között, hogy az igazán dekoltált ruhák alól se villanjon ki. Akad belőle szivacsos, merevítős, variálható pántú, sőt push up-os is, így mindenki megtalálhatja a neki és a ruhájának megfelelőt.

Öntapadós

Forrás: Shutterstock

Az utóbbi évek egyik nagy slágere az öntapadós melltartó, amely se váll-, se hátpánttal nem rendelkezik. Akkor mégis mi tartja fenn a kebleken? A ragadós felület. Ezeknek a típusoknak csak kosárrészük van, amelynek a belső része szilikon, így rátapad a cicikre. Mivel semmilyen pántja nincs, így tartást nem ad, viszont tökéletes azok számára, akik hát vagy pánt nélküli ruhához szeretnének melltartót felvenni. Egyes típusok még a mell méretét is megnövelik kissé vagy az elől található fűző segítségével közelebb nyomhatóak a keblek egymáshoz. A mellemelő tapasz pedig úgy fest, mint egy vastag szárú nyalóka. Ezt a típus arra fejlesztették ki, hogy vállpánt nélkül is megemelje a kissé már megereszkedett kebleket.