Ez történik a testeddel, ha minden nap eszel paradicsomot

Forrás: Trivega -
betegség paradicsom hatások daganat szívbetegség jótékony hatás rák (betegség) rákbetegség egészség magas vérnyomás rák vérrögképződés szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengetegféle paradicsom létezik, ám van néhány dolog, mely mindegyikre jellemző. Szépek, gusztusosak, finomak, és ami ennél is fontosabb, nagyon egészségesek. 

Hogyan hat az egészségünkre, illetve annak megőrzésére ez a lédús, sokak által zöldségnek vélt gyümölcs?

Forrás: Trivega
  • Csökkenti a vérrögképződés és a szívbetegségek kialakulásának esélyét.
  • Nagy mennyiségú béta-karotin és likopin tartalmának köszönhetően kiváló sejtvédő, így a rákbetegségek kialakulásának kockázatát csökkenti, elsősorban a mell-, a prosztata- és a hererák ellen lehet hasznos.
  • Szintén likopintartalmának köszönhető, hogy jó hatással lehet a cukorbetegek szervezetére, de segíthet megelőzni a stroke-ot is.
  • Az a csodálatos likopin a bőr öregedését is gátolja, ezen felül a paradicsomfogyasztással, ha esetleg valaki súlytöbblettel küszködne, a zsírégetést is 30 százalékkal megnövelheti.
  • Szintén nagyon fontos és hasznos tulajdonsága, hogy a szembetegségek, így a makuladegeneráció kialakulásának esélyét jóval lecsökkenti.

Mit kell ehhez tennünk? Legalább hetente egyszer, de a legjobb, ha naponta megeszünk néhány szem paradicsomot, vagy abból készült ételt - írja a Habostorta.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.