Csak segítséggel tud lábra állni az Újpest legendája: a focista izomsorvadással küzd

Újpest betegség válogatott futball Fazekas László Ezüstcipő foci legenda izomsorvadás születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombaton ünnepli 75. születésnapját Fazekas László, az Újpesti Dózsa, a belga Royal Antwerp FC és a Sint-Truiden korábbi 92-szeres válogatott, ezüstcipős csatára, aki súlyos betegséggel küzd, de bizakodó. 

Közel egy éve jelentkeztek a tünetek az egykori focistánál, akinek elmondása szerint előbb a lábából, majda kezeiből "szállt el az erő".

A jelenleg Spanyolországban tartózkodó Fazekas László nem tud lépcsőzni, a hosszabb sétákról is le kellett mondania, amit az orvosok szerint izomsorvadás okoz.

Fazekas László öt gólt szerzett Forrás: nol.hu

"Ott tartok, hogy kerekesszékkel tudok közlekedni, a feleségem segítsége nélkül nem tudok talpra állni. Heti kétszer kapok kezelést, reménykedve abban, hogy az életem hátralévő napjait nem székben kell leélnem. Szokatlan helyzet ez egy volt csatárnak, aki egészségesen rugdosta a gólokat vagy éppen kiszolgálta társait, s noha mozgásban korlátozott lettem, a hangulatomat nem befolyásolja a betegség. Optimista vagyok, bár rohanni ezentúl már biztosan nem tudok, bizakodom a felépülést illetően – és hinni szeretnék abban is, hogy megszabadulhatok a kerekesszéktől" - mondta el a Nemzeti Sportnak az egykori futball csatár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.