Hazaengedték a kórházból a nagykőrösi kislányt, akinek a keze elektromos húsdarálóba szorult

műtét elektromos húsdaráó gyerekkórház kórház húsdaráló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miután a nagymama befejezte a húsdarálást, kikapcsolta a gépet és mosogatni kezdett, amikor kisunokája egy pillanat alatt ott termett, bedugta a kezét a húsdarálóba, majd bekapcsolta azt. Csak a vakszerencsén és a mamája gyorsaságán múlt, hogy a kis Olga kezét nem csavarta meg a gép. De bajt még így is bőven okozott a gyereknek. 

A kicsit mentőhelikopter szállította a Heim Pál Gyermekkórházba, a kezén a daráló fémszerkezetével, melyet nem tudtak eltávolítani az életmentők. Szülei dolgoztak, így a nagymamája volt mellette, akinek még mindig szörnyű lelkiismeretfurdalása van a történtek miatt.

"Már egy hét eltelt, de még mindig szörnyen érzem magam. Nagyon megviselt, még most is bele vagyok betegedve. Ha becsukom a szemem, mást nem látok, csak azt a darálót a kezén. Nem számít, ha megbüntetnek, ha elítélnek, a legfontosabb, hogy nem kellett amputálni a kisunokám kezét. Nem is tudom elmondani szavakkal, mekkora boldogság, hogy megmarad a keze – magyarázta lapunknak megtörten a kiskorú veszélyeztetésével meggyanúsított nagymama" – mesélt az érzéseiről a Blikknek a nagymama.

Az édesapa, Lóránd annyit tett hozzá, hogy nincs nagy baj a kis Olga vérkeringésével se és az idegszálakat is rendbe hozták, így a teljes gyógyulás után újra tökéletesen tudja majd használni a kezét.

"Nagyon hálásak vagyunk a szakembereknek, akik csodát műveltek a kislányunkkal" – fűzte hozzá.

A Heim Pál Gyermekkórházban Dr. Füle István kézsebész és Dr. Wéber Gabriella gyermeksebész műtötte meg a kislányt. Wéber doktornő a lapnak elmondta, hogy a kislány keze reményei szerint teljesen helyre fog jönni, bár ez legtöbbször nem így van, ilyen esetekben többnyire amputálni kell a kézfejet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.