7 nyomós ok, hogy miért érdemes zellerlevet innunk

Forrás: Shutterstock/Creative Cat Studio -
egészségmegőrzés zeller magazin egészség zellerlé
Az utóbbi években egyre többen fedezik fel a zellert, illetve a zellerlevet, mint a szépség és egészség legújabb zálogát. De vajon mitől lett a zeller ilyen közkedvelt mostanában? Íme, 7 nyomós ok, amely valóban azt erősíti, hogy érdemes zellert fogyasztanunk!

A szárzeller tagadhatatlanul egészséges, hiszen tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal, amelyek fontos szerepet játszanak az egészségünk és szépségünk megőrzésében. Fogyaszthatjuk nyersen elrágcsálva vagy salátába szeletelve, levesbe főzve, csőben sütve, vagy köretként, de

a legújabb trendek szerint az a legjobb, ha frissítő, tápanyagdús italként – zellerléként - kortyolgatjuk el.

Utóbbi formájában ugyan kevesebb rostot tartalmaz, viszont könnyebben beilleszthető az étrendünkbe, mint szálas társa, ráadásul más zöldség- vagy gyümölcslevekkel keverve azok számára is könnyedén elfogyasztható, akik nem igazán szeretik a zellert, ám szívesen élveznék pozitív hatásait. De mit is tud a zeller pontosan?

A szárzeller tagadhatatlanul egészséges, hiszen tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal Forrás: Shutterstock/Creative Cat Studio

Támogatja az emésztést


A zellerlé például nagyon hasznos, ha emésztési problémákkal küzdünk, mivel segíti az emésztőenzimek termelődését, a tápanyagok felszívódását, csökkenti a puffadást, tehát optimalizálja az emésztőrendszer működését.

Csökkenti a magas vérnyomást


A magas vérnyomás a világ egyik leggyakoribb egészségügyi problémája, amelyre szintén kedvezően hat a zeller, ugyanis magas káliumtartalmának köszönhetően segít ellensúlyozni a nátriumot, amely általában magas vérnyomáshoz vezethet. Így, aki rendszeresen fogyaszt zellerlevet, már tett valamit a vérnyomása érdekében, sőt a stroke és a szívinfarktus kockázatát is csökkentheti az, aki zellerlét iszogat.

Segít jobb formába lendülni


A zellernek az étrendbe történő beillesztése azoknak is ajánlott, akiknek fontos a megjelenésük. A zellernek rendkívül alacsony a kalóriatartalma, így a belőle készült ital sem hizlal, sőt, mivel vízhajtó hatású, a bedagadt bokáknak és vizenyős végtagoknak is búcsút inthetünk a segítségével.

Javítja a látást


A zeller gazdag A-vitaminban, amely fontos szerepet játszik abban, hogy megőrizzük a szemünk egészségét (is), így a zellerlé fogyasztásával a különféle látás- és szemproblémák megelőzéséhez is hozzájárulhatunk.

Támogatja az immunrendszert


A zellerlevet már régóta alkalmazzák a különféle gyógyítók az immunrendszer erősítésére, hiszen a zeller magas C-vitamin- és antioxidáns-tartalma segít a szervezetnek az egészséges sejtek előállításában és a káros szabadgyökök semlegesítésében. Rendszeresen fogyasztva a zellerlé támogatja az immunrendszerünk működését, és így csökkentheti a fertőzések és betegségek kockázatát.

Segíti az emésztőenzimek termelődését Forrás: Shutterstock/Molenira

Segít a bőr egészségének megőrzésében


A zellerlevet a bőr egészségének megőrzésére is használjuk. A zeller magas C-vitamin- és antioxidáns-tartalma segít a bőrsejtek regenerálódásában, és elősegíti a kollagén előállítását, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy a bőrünk fiatalos és rugalmas maradjon.

Csökkenti az oxidatív stresszt


Az oxidatív stressz a káros szabadgyökök túlzott jelenléte miatt alakulhat ki, ez pedig számos betegség (pl. rák, szívbetegségek) okozója. A zellerlé rendszeres fogyasztásával csökkenthetjük az oxidatív stresszt, mivel magas antioxidáns-tartalma segít a szabadgyökök semlegesítésében és az egészséges sejtek megőrzésében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.