Tele vagy folyton szúnyogcsípéssel, máson pedig egy sincs soha? - Itt a magyarázat, miért van ez

Forrás: Thinkstock -
szag szúnyog vércsoport étel
Ha te sem érted, hogy miért van az, hogy mást elkerülnek a szúnyogok, te pedig egész nyáron vakaródzol és csípések borítják a testedet, akkor a cikkünk neked szól. Tudósok szerint nem véletlen, hogy az egyik embert majd' megeszik a szúnyogok, mások bőre pedig szinte mindig érintetlen. Nézzük, mire jutottak a szakemberek! 

Az, hogy néhányan valóban jobban vonzzák a szúnyogokat, mint mások, nem mai felfedezés, de azt csak mostanában kezdték el vizsgálni, hogy ez attól függ, a bőrünk milyen vegyi anyagokat választ ki az izzadás során.

Alex Dainis genetikus többek között azért kezdett el ezzel foglalkozni, mert ő is azok között van, akit minden kerti grillezés vagy szabadban tartózkodás alatt megesznek a szúnyogok.

"Mi az, ami egyes embereket vonzóbbá tesz a szúnyogok számára, mint másokat?" - tette fel a kérdést.

Vannak, akiket jobban szeretnek a szúnyogok másoknál. Forrás: Thinkstock

A szakember arra jutott, hogy a bőrünk szaga az, ami vonzza a szúnyogokat. Egyszerűen arról van szó, hogy van, akiknek az illata vonzóbb a vérszívók számára, mint másoké. Egyes tanulmányok szerint ez a szag nemcsak azon múlik, hogy milyen a genetikánk, hanem azon is, hogy milyen ételeket-italokat fogyasztottunk. Kutatások szerint a vércsoport is számíthat, sőt, vannak, akik azt állítják, hogy a várandós nőket is jobban szeretik a szúnyogok - ismerteti a The Sun.

Bár nem biztos, hogy beválak, meg lehet próbálni néhány szúnyogűző házipraktikát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.