Egészségesnek tűnő ételek, amelyek többet ártanak, mint használnak: betegségek kialakulásához vezethetnek

Forrás: Shutterstock -
élelmiszer ultrafeldolgozott szívbetegség kenyér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számos olyan termék megtalálható a boltok polcain, amelyek az egészséges étrendbe látszólag tökéletesen beleillenek, de valójában sokkal többet ártunk magunknak a fogyasztásukkal, mint azt gondolnánk. 

A legújabb kutatásból kiderült, hogy a barna kenyér és több, egészségesnek mondható élelmiszer növeli a szívbetegségek kialakulásának esélyét.

A kutatók kiemelték a tömegesen gyártott szeletelt cipók, fehérjeszeletek és az alacsony zsírtartalmú joghurtok fogyasztása egyáltalán nincs jó hatással a szervezetre. Tele vannak sóval, cukorral, amelyek növelik a magas vérnyomás kockázatát, szívrohamot vagy szélütést is okozhatnak.

Egészségesnek tűnő ételek, amelyek fogyasztása komoly betegségek kialakulásához vezethet Forrás: Shutterstock

Ausztrál tudósok kutatásaiból kiderült, hogy azoknak a nőknek, akik nagy mennyiségű ultrafeldolgozott ételt fogyasztanak, beleértve az „egészséges" ételeket, 39 százalékkal nagyobb az esélyük arra, hogy egészségügyi problémáik legyenek.

Korábbi kutatások is összefüggésbe hozták az ultra-feldolgozott élelmiszereket az elhízással , a 2-es típusú cukorbetegséggel és a rákkal - írja a The Sun.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.