A gasztroenterológus elárulta, melyik az az élelmiszer, amit sosem enne meg - Azt hisszük, hogy egészséges, pedig nem

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas -
egészségtelen hús fehérjeszelet gasztroenterológus tiltólista
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Harmony Allison gasztroenterológus elárulta, mi az, amit sosem eszik.

Az egészséges táplálkozás alapját a gyümölcsök, a zöldségek, a teljes kiőrlésű gabonák és a fehérje jelentik, ám néha túl sok is lehet a jóból. A legtöbben sokkal több fehérjét fogyasztunk, mint amennyire szükségünk lenne.

Fehérjeszeletek a gyártósoron - Illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

A legtöbb felnőttnek körülbelül 0,75 g fehérjére van szüksége testtömegkilogrammonként naponta. Ezt úgy érhetjük el, hogy két adag húst, halat, dióféléket vagy tofut fogyasztunk el egy nap. A húsban gazdag étrend növeli a szívbetegségek, a cukorbetegség és egyes rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát, és lerövidítheti az életét. Húsok és fehérjeszeletek helyett fogyasszunk inkább borsót, babot vagy lencsét, de jó alternatíva lehet a dió, a tökmag vagy a magyoróvaj is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.