5 dolog, amit sosem csinálnának az orvosok, ha influenzásak

Forrás: Shutterstock/Dragana Gordic -
betegség pihenés védőoltás maszk influenza
Itt az ősz, és egyre többen, egyre gyakrabban kapnak el felső légúti megbetegedéseket. Ezeken tulajdonképpen hamar, de maximum két hét alatt túl lehet jutni, főleg, ha betartunk néhány szabályt. Most orvosok beszéltek arról, mi az az 5 dolog, amit soha nem csinálnak influenzaszezonban, pláne, ha betegek. 

Az influenzaszezon októberben kezdődik, majd decemberben és januárban tetőzik, de emellett a rhinovírus, az RSV és a COVID is megtalálhat bennünket ebben az időszakban. Nézzük, mit tesznek az orvosok annak érdekében, hogy ne fertőződjenek meg, és hogyan kúrálják ki magukat, ha már elkapták.

Nem hagyják ki és nem halogatják az influenza elleni oltást

Néhány ritka kivételtől eltekintve, a 6 hónaposnál idősebbeknek ajánlott minden szezonban beadatni az influenza elleni oltást. Mindezt még az infuenzaszezon előtt, hogy a szervezetnek legyen ideje immunitást kiépíteni a vírus ellen.

Nem mennek dolgozni vagy iskolába, ha betegek

Ha influenzásak vagyunk vagy más légúti tünetekkel járó betegségben szenvedünk, maradjunk otthon, pihenjünk, aludjunk Forrás: Shutterstock/Dragana Gordic

Betegen maszkot viselnek

Előfordulhat, hogy betegen is ki kell mozdulnunk, boltba, gyógyszertárba vagy ha valamilyen halaszthatatlan dolgunk van. Dr. John Swartzberg, a Kaliforniai Egyetem professzora elmondta, ilyenkor biztosan nem hagyja el otthonát megfelelő maszk nélkül.

Mindig alaposan kezet mosnak

Pihennek és sokat alszanak

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.