Az orvos nem hitt a halálközeli élményekben, amíg a betege el nem mesélte saját műtétje részleteit

Forrás: Shutterstock -
operáció műtét orvos halálközeli élmény páciens
Megdöbbent az addig szkeptikus doki, amikor a páciens részletesen elmesélte, milyen sebészeti eszközöket használtak rajta a operáció során. 

Dr. Michael Sabom kardiológus éveket töltött a halálközeli élmények vizsgálatával, amelyekről sosem hitte el, hogy valódiak. Úgy gondolta, azok mindegyike szemen szedett hazugság. Egészen addig, amíg nem találkozott Pam Reynolds nevű beteggel, akinek egy bizarr élménye volt egy műtétje során.

A páciens halálközeli élményről számolt be Forrás: Shutterstock

Pamnek egy nagyon összetett, veszélyes, kitörni készülő agyi aneurizmája volt, ami miatt sürgősen életmentő műtétre volt szüksége. A műtét előtt a nő orvosi értelemben halálközeli állapotba került, ami azt jelenti, hogy a szíve és az agya nem működött.

„Ennek ellenére Pam mindent hallott és látott a műtét során. Látta a csontfűrészt, amit a sebészek az operáció során használtak, azt mondta, hogy úgy néz ki, mint egy elektromos fogkefe. Ez abszurdnak tűnt, de amikor kértem egy képet az orvosok által használt eszközökről, láttam, hogy igaza van” — írta az orvos az Insider oldalán megjelent cikkében.

Az orvos azt is elmondta, hogy nem volt logikus magyarázat arra, hogy honnan tudhatta a nő, hogy mi történt, a vele való beszélgetés meggyőzte az orvost, hogy a testen kívüli élmények valódi jelenségek. Pam története megváltoztatta Dr. Michael gondolkodását és azt, ahogy gondoskodik a saját pácienseiről, hiszen soha nem lehet biztos benne, hogy nem hallják-e őt műtét közben.

Noha a halálközeli élményeket nem lehet tudományos bizonyítékokkal alátámasztani, az orvos meg van győződve arról, hogy a jelenség valós.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.