Imádja az internet népe ezt a megfázás elleni csodaszert: csak két hozzávalóból készül

fokhagyma méz gyógymód csodaszer influenza
Itt a megfázás és az influenza szezonja, és a legtöbben már túl vannak egy-két fertőzésen. A közösségi médiában felbukkant egy olyan házi gyógymód, ami - az internetezők szerint - garantáltan segít legyőzni a betegséget.

Egy Tim Spector nevű tudós osztotta meg a "csodaszer" receptjét az Instagram oldalán. A brit epidemiológus, orvos és tudományos író szerint az erjesztés a legjobb gyógymód mindenre. Szerinte nem csak zöldségeket lehet fermentálni, ezzel az eljárással készül a legjobb megfázás elleni "gyógyszer" is.

Az elkészítéséhez pár gerezd fokhagymára és egy fél üveg mézre lesz szükségünk. Nincs más dolgunk mint az fokhagymákat hozzáadni a mézhez és alaposan összekeverni. Az alábbi videóban nézheted meg, Spector hogyan csinálja:

„Hagyjuk a keveréket sötét helyen erjedni, és minden nap fordítsuk meg az üveget, hogy a fokhagymagerezdek a folyadék alatt maradjanak. Az üveget néhány naponta ki kell nyitni, hogy "böfögtessük" - mondja Spector. Az orvos megjegyezte, a videót nyáron forgatták Spanyolországban, amikor sokkal melegebb volt. A hidegebb hónapokban a keveréknek hosszabb időre van szüksége a teljes erjedéshez.

A fokhagyma tele van prebiotikus inulinrosttal, amely támogatja a bélrendszer egészségét, és antimikrobiális valamint vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek a megfázás és az influenza elleni küzdelemben - mondja Spector. Hozzátette: az erjesztett fokhagymás mézet a torokfájás és a nátha leküzdésére önmagában fogyaszthatjuk, de alapja lehet salátaönteteknek, csorgathatjuk sült zöldségekre és húsokra is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.