Stressz, fejfájás, görcsök: megviseli szervezetünket az időjárás

fejfájás havazás stressz időjárás görcsök
A hideg napokat, havazást és fagyot enyhülés váltja fel. 

Ónos eső veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki Zala, Somogy és Baranya vármegye területére vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra. Az ország több részében esik a hó is, Budapesten nulla fok van. Holnaptól melegszik a levegő, lesz, ahol 10 fokot is mérnek.

Hétfő

A ködös, párás reggel után északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és főleg északon, északkeleten fordul elő vegyes csapadék. A déli szél megerősödik. 0 és +10 fok között alakul a hőmérséklet, délen, délnyugaton lesz a legenyhébb idő.

A frontokra érzékenyek fejfájást tapasztalhatnak. Forrás: Shutterstock/Alexsey T17

Kedd

Estig változóan felhős, párás időnk lesz csapadék nélkül. Estétől aztán délnyugat felől beborul az ég, és esőzés kezdődik. Élénk lesz a DNy-i szél. 4-9 fok várható.

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus, stroke) - tájékoztat dr. Pukoli Dániel.

A hét további napjainak időjárását a Köpönyegen olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.